Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno skunují bankomaty podpis na kartě?

Pochybuju. Běžný bankomat má 2-3 kamery, které si vás nafilmují ze všech stran, ovšem (údajně) nefilmují výstupní otvor, takže pokud chcete pro banku důkaz, že vám nedala místo tisícovek dvoutisícovky (taková nařčení se občas ze strany banky objeví, těžko říct, jestli ti co se přiznali udělali tak pod nátlakem), je dobré rozevřený vějíř obdržených bankovek ukázat některé z kamer. Do té doby jsem si myslel, že vydávané bankovky prochází 3D kontrolou (včetně naskenování sériových čísel), zřejmě se ale dělá jen 1D kontrola (jestli se dvě bankovky neslepily což se stává a myslím že jsem někdy i zaregistroval zvuk zahazování špatně odpočítaných bankovek a nové počítání...dřív jsem chodil k jedinému bankomatu, takže jsem každou anomálii vnímal).

Jistě dnešní HD kamery toto možná zachytí, pokud tu kartu do bankomatu strkáte před nimi, ale pochybuju, že by to banka k něčemu zneužila a nikdo jiný se k tomu prakticky nedostane. I pokud by se dostal k tomu nějaký hacker, banka se o tom s velkou pravděpodobností dozví a peníze ochrání.
Podpis je dneska k ničemu, ten zatím nikkomu za léta nechyběl a CCV radí banka znečitelnit a uchovávat ho v tajnosti jako PIN (při začmárání lihovkou se dá přečíst, ale pochybuju, že ho přečte kamera, možná skener po nějaké filtraci by byl úspěšnější, vyškrábání mi přišlo příliš drastické).
No a tady je právě platná bezkontaktní karta z jiné Vaší otázky, to stačí přiložit ke čtecí zóně celou peněženku, ani nemusíte kartu vyndavat, a nikdo si nic nenaskenuje. A pokud ještě přijdete v zahalený kukle jako muslim, tak si vás ani nevyfotí, samozřejmě to chce rukavice, aby nezůstaly otisky prstů, ale pak ještě zbývá řada dalších identifikátorů (výšky, postava, styl chůze, pach...), prostě neschováte se.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny