Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Priklad z fyziky

Mě štve, že se matematika na středních školách(hlavně na gymnáziích) redukuje. Není třeba ubírat látku, stačí to jenom dobře vysvětlovat.

Já odešel z gymplu s plnou matematikou, jelikož jsem si dobrovolně vybral semináře, kde jsme se naučili komplexní čísla, analytickou geometrii ve 3D, limity, derivace a integrály. Ale toto všechno v základním sylabu chybí, což je opravdu chyba. Nemálo lidí se s matikou setká na vysoké škole. Ovšem tam se tak nějak tato látka považuje za pouhé opakování. Co to znamená? Že rčení "silná matematika z gymplu" už moc obecně neplatí.

Dokud bude výuka matiky vedena stylem "tu máte nepřátelská čísla, pohrajte si s nimi, mechanicky to vypočtěte, dvakrát podtrhněte výsledek, dobře, můžete jít", tak si piště, že to bude stát za h*vno do konce bytí.

Každé probrané látce by měla předcházet hodina spíše povídacího rázu, pochopit látku na základě obrázků, jednoduchých úvah. Třeba vysvětlit všem pořádně, proč se zrovna "x" říká neznámá a jaký k tomu máme důvod. Ne jim to podstrčit a chudáci pak vidí rovnici s "y" a jsou totálně zničeni, protože neví, že hledané číslo si můžeme označit kterýmkoliv znakem, konečná písmena abecedy jsou pouhou konvencí mezi matematiky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny