Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Priklad z fyziky

Podla mna si to vystihol...ludia nehlupnu, ale z neznameho dovodu sa meni system vyucby a neustale sa tuninguje. A to az do takj miery, ze pokles urovne vzdelania je kontinualny uz desiatky rokov. Oni su blbsi ako sme boli my, ale nie preto, zeby to mali geneticky dane, ale preto, ze system ich tak vychoval.
Ja sa stale pytam, kde je sedliacka logika.
Preco po 89 sa menili system vyucby matematiky. Stacilo v slovnych ulohach vymenit slovo JRD za sro a nic viac sa nemuselo menit. Na principe matematiky sa predsa ani po 89 predsa nic nezmenilo. Toto nechapem.
Ked bol syn druhak pytal som sa na rodicovskom, preco som nedokazal ja (IQ 130, matematicka trieda) vyriesit priklad, ktory mal na domacu ulohu. Odpovedou bolo, ze ona o tom vie, ze tie ucebnice (asi 5 verzia za 6 rokov) nie su ok a oni z nich aj neradi ucia. Tak co sa potom divime, ked ministerstvo nevie dat do obehu normalnu ucebnicu. A to pocuvam od ucitelov z kadeho predmetu uz roky, kopec ucebnic pride na skoly a nikdy nie su vybalene a neuci sa z nich.
Najnovsie som cital clanok, ze STU (moja univerzita) musi 1 rocnik venovat doucovaniu studentov z matematiky lebo stredne skoly ich tam posielaju nepripravenych.
A to nehovorim, ze mi 2 rektori nezavisle na sebe potvrdili ako klesa kazdym rokom uroven ziakov a musia im prisposobovat osnovy.
Ale je pravda, ze zalezi na ucitelovi...v tretiaku zase mali spravit nejaku ciselnu postupnost, moj syn nasiel inu ako bola vo vysledku a ucitelka mu to neuznala a dala mu 2. Ked sa jej to ukazal, ze existuje aj ine riesenie ako to co bolo v zadani tak to sice uznala, ale odmietla zmenit nazor.
Proste blba ucitelka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny