Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Citace e-knihy v macbook wordu?

Dobrý den, píšu bakalářskou práce a velice mě trápí citace e-knih. Chtěl bych si vložit knihu do bibliografických údajů, přes kterou bych následně vygeneroval celkový seznam citací, ale nedaří se mi to :.( V nabídce vložení nové citace mám na výběr pouze kniha, elektronický zdroj a web (webová stránka).
Dle mých dostupných informací se ve windowsech ve wordu nabízí možnost, kde vyberu pole "kniha" a word nabídne prázdnou položku, kam mohu zadat URL adresu eknihy. Dále také potřebuji vyplnit kolonku ze kterého data jsem citoval. Setkal se někdo z Vás s podobným problémem, popř. jak jste tento problém řešili?

Děkuji mnohokrát

:-D :-D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.citace.com/vytvorit-citaci - tady si můžeš vygenerovat podobu citace e-knihy. nový
MachR55 18.11.2019 08:14
MachR55
Tak tohle jsem vždy dělal ručně, i když ne úplně ručně, jako někteří, kteří psali ručně i obsah včet… nový
ml1 19.11.2019 15:08
ml1
své dnes už bývalé školy Vyloučili tě za grafomanství? poslední
mif 19.11.2019 23:36
mif

Tak tohle jsem vždy dělal ručně, i když ne úplně ručně, jako někteří, kteří psali ručně i obsah včetně teček (vodící znak od hesla k číslu stránky). Číslování tedy automaticky (odvolávky pak jako odkaz na odstavec, čímž to bylo docela odolné proti přečíslování, stejně je potřeba všechno tohle v konečné fázi zkontrolovat, abych nedopadnul jako člověk, který odevzdal práci, ve které byly místo rovnic čtverečky, což také patří k naschválům mordu hned po rozházených obrázcích), ale citace jsem prostě vzal ve formátu jak byly na IEEExplore (to byly tak dvě třetiny) a zbytek jsem upravil do stejného formátu. Všechno (až asi na 2-3 výjimky) to sice bylo získáno jako elektronické zdroje (však kdo by dneska běhal mezi regály knihoven nebo třeba si nechal faxem posílat článek třeba z finska, jeden takový jsem měl od školitele, i s průvodním dopisem ale toho času už byl dostupný online, tehdy asi ne tak získal přes knihovnu faxem a i to musel být pokrok proti posílání dopisem), ale tím že to jsou normální časopisy zpřístupněné nám studentům (a také platícím) on-line, nemusel jsem to řešit. Byly nějaké instrukce jak to má vypadat (určitě je i vaše univerzita má, my to měli pod knihovnou), ale prakticky to znamenalo, že mají mít jednotný formát a že se doporučuje uvést DOI i s tou předponou pokud je přidělené, je to spolehlivější než samotná URL a v případě nejasností se poradit se školitelem, který zvyklosti v daném oboru zná (u nás značíme citace číslem, to se dobře dělá automaticky, vím, že jiné obory mají jiné zvyklosti).
E-kninu bych citoval stejně jako knihu, jenom bych doplnil "dostupné on-line" a url (nejlíp s DOI pokud existuje). Nevim jestli se musí psát i datum kdy byl odkaz platný (jako u citací webu), u doi to podle mě potřeba neni, to by mělo být trvalé. Takže bych použil šablonu kniha a pokud tam neni kolonka na url, napsal bych to někam jinam, aby se to v práci objevilo na rozumném místě.
Koukám na stránky své dnes už bývalé školy, stále to tam je http://knihovna.cvut.cz/seminare-a-vyuka/jak-psat/jak-psat-zaverecnou-praci vzpomínám si, že když jsem hledal rozumy kolem některých věcí, nacházel jsem podobné spisky i na jiných školách.
O psaní podobných dokumentů bych asi mohl napsat litanie, ale musím taky něco dělat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru