Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obranné prostředky

Idealni je, pokud uteces ty a/nebo oni.

Jakakoli pitomina na gumicce, niti a podobne je stejne ucinna, jako maska certa - pokud se ciste nahodou neleknou a neutecou vsichni, tak je ti v lepsim pripade na nic.

Britva je na rozdil od zaviraciho noze podstatne krehci a hur ovladatelna - a ten nuz se da nabrousit tak, ze pro boj to neni podstatny rozdil. Cili britvu nebrat.

Ale nuz je pro obranu nanic, pokud nahodou nejsi mistr a nemas jen jednoho protivnika. Pro utok je dobry, ale to to zase nepotrebujes, pokud jsem to pochopil, tak ti jde o to, vyjit z toho bez uhony, nikoli jich co nejvic "vzit ssebou" - a nozem se fakt branit neda.

Peprak je muze docasne oslepit (prez slzy a palici oci nevidi) a muzes utect (pokud se s nim neoslepis sam a vystaci ti na vsechny) - v tvoji situaci asi ideal, kdyz se to podari - ty jsi v pohode a oni nemaji s cim (ani proc) jit na policajty.

Teleskop je prima v tom, ze je skladny a pritom rozlozeny uz ma jakz takz delku i na obranu (cim delsi, tim lepsi, nedosazitelny ideal by byl mezi jeden a pul a dvema metry). A da se s nim naucit celkem snadno - nic komplikovaneho, na co dosahnes, do toho prastis, idealne, kdyz to bude ruka s nozem, hlava ne, tam muzes snadno zabit. Modriny, podlitiny a prelamane kosti jsou predpokladany vysledek.

Stejne dobre poslouzi cokoli tycoveho od nasady na motyku vys, ale blbe se to nosi nenapadne (pokud nehrajes hokej, lacross, golf nebo tak neco).

Stit taky neni od veci, kdo nema stit, pouzije aktovku. Idealne s nasitymi pasky, ci madly, ktere ji jako stit umozni drzet (volnejsi na predlokti, pevny do dlane). Stit je prima vec i sam o sobe, s jednorucni zbrani (teleskop, motyka, lacrosska, ...) a nejakym vycvikem mas sanci se ubranit i znacne presile.

No a samozrejme nejdulezitejsi je odhodlani, bez toho nefunguje nic. A hlasity rev taky pomaha (at uz je to "Tahnete k certu!" nebo "Bonsai!", dulezite je zlomit jejich odhodlani a privolat pozornost okoli).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny