Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ohňostroj - typy

Jo, to jsem ani nezmiňoval. Vždy se tomu podivuju. Kdybych hodil do kotle PET láhev a kelímek od jogurtu, tak bych se minimálně dopustil trestnýho činu znečišťování ovzduší. Při velkých požárech jako třeba chemička, sklad plastů a podobně, ukazují v televizi, jak nad tím stoupá obrovský mrak černého kouře, který je vidět z mnoha kilometrů. Pak je sděleno, že nedošlo k znečištění ovzduší.
Jindy a dost často hoří skládka odpadků. Tam hoří snad vše, co je možno si představit. Co vzniká za směs jedovatých zplodin je těžko si představit. Většinou stačí upozornit občany aby nevětrali. Následné měření ukáže, že se nic nestalo.
--- Před několika roky u nás byla vybudována kanalizace, s povinností se připojit. Dnes nepřipadá v úvahu, jako dříve, aby byl odpad z domu vyveden do řeky, to by byl průšvih. Mít jímku a odpad vyčerpávat na zahradu jako hnojivo by byl skoro zločin. Nelze ani mít biologický septik a přepad do trativodu.
Tak si vzpomínám před několika lety.... Město Dvůr Králové n.L. Kde je známá zoologická zahrada, nezaplatil majiteli čistírny odpadních vod. Nějakou dobu čistírna sčítala dluhy a když toho bylo moc, prostě vypnula zařízení a veškeré splašky celého města, včetně zoologické zahrady pustili bez čištění do Labe. V tomto režimu (už přesně nepamatuju), to běželo několik měsíců.
Potom město zaplatilo alespoň část a čistička provoz obnovila. Ale ne na dlouho. Město dlužilo dále a dluh opět narůstal. Čistička byla na nějakou dobu opět vypnuta.
Potom, se situace nějak vyřešila a čištění bylo opět spuštěno. Následně bylo zkoumáno poškození Labe vypouštěním všech splašků. Výsledek? Nebylo zjištěno poškození vodního toku, nebylo zjištěno závažnější znečištění. Divné.
Kdyby některý občan města zavedl odpad do Labe, pravděpodobně by se na pokutách nedoplatil, protože by vázně poškodil vodní biosféru s nedozírnými následky.
Jo, už Einstein tvrdil, všechno je relativní.
Je to podobné, jako když v obchodě ukradnu láhev rumu, jsem zloděj. Kdo ve vhodné době ukradl několik miliard, je vážený podnikatel. Ale to už jsem od ohňostrojů odbočil trochu dost. :puff::beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny