Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dokončit/nedokončit střední školu?

Já teda bych byl taky pro to to aspoň zkusit. A když tak podzimní listí, maturitu jistí, jak se říkalo za nás.
Vem to z opačného konce, je větší ostuda rupnout u maturity nebo utéct těsně před ní, asi to bude nastejno. Utíkat od rozjeté práce ale není dobrá vizitka ani pro právníka ani pro sportovce. Oba musí být schopni jít bojovat i do předem prohraného zápasu a doufat v zázrak.
Je fakt, že předměty, kde se muselo něco přesně papouškovat jsem taky nemusel. Ani dodneška nevím, jak jsem odmaturoval z češtiny, taky jsem nevěřil, že to udělám. Ne že bych neuměl česky, ale ona středoškolská čeština je prakticky dějepis a ten jsem opravdu nemusel (teda asi kdyby byl náplní maturity diktát nebo nějaká pravopisná cvičení, asi to o moc lepší nebude, možná byl nějaký diktát a sloh, ale nevzpomínám si, že by se k tomu u maturity přihlíželo, slohy z prváku jsme dostali opravené až ve třeťáku, tak jsme si dělali legraci, že tyto nám učitel přinese na nějaký sraz třídy po 20 letech). Jinak ostatní předměty byly v pohodě, pro ně jsem na tu školu šel a dodneška mě živí a často i věci, které jsem si myslel, že nikdy potřebovat nebudu.
Maturita je taky pro spoustu zaměstnání absolutní minimum, mnohdy je úplně jedno z jaké školy. Bohužel se jde po papírech a ne po vědomostech.
Já bych tipoval, že právo bude na nějaké definice podobné jako matematika, že nepůjde úplně o doslovné papouškování, ale spíš o tu logiku. Tohle pamatuju z prváku na VŠ kdy se řada lidí učila definice (v matematice) zpaměti, toho jsem nebyl schopný, ale když jsem si zapamatoval, co ta definice vyjadřuje, dal jsem ji dohromady (možná ne do puntíku ale prošlo to). Zpaměti jako obrázky jsem se učil na fyziku Maxwellovy rovnice, nevím proč nás to tehdy učili, když potřebnou matematiku (která objasnila, co znamenají ty symboly) jsme měli o něco později, stejně jako další předměty, kde jsme důkladně probrali, co vyjadřují.

Pokud chceš dobývat svět, což je jistě dobrý nápad, počkej s tím těch pár měsíců po maturitě, on ten svět nějaký měsíc počká. I když lepší nápad je pokračovat na VŠ (v čechách je systém nastavený tak, že je nejsnažší jít na VŠ hned po střední).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny