Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyjet nebo nevyjet na Kypr v rámci zahraniční praxe? 1. ČÁST

Krasný podvečer všem.

Je mi 17 let a jsem ve druháku na hotelové škole, která mě absolutně nebaví a už teď vím, že po maturitě začnu studovat zcela jiný obor. Spolužáci jsou extrémně sprostí, kouří, chlastají jak duhy a každý pátek vymetají jeden klub za druhým.. s takovými lidmi prostě trávit čas nebudu a proto celé dny jenom sedím v lavici nebo na chodbě a hledám novinky. Jediná pozitivní věc na té škole jsou letní zahraniční praxe, na které můžeme vyjet.

Před rokem jsem se dozvěděl, že už v prváku je možnost vyjet na letní 3 měsíční praxi na Azurové pobřeží Franice do takového menšího městečka Fréjus, jen jsem se předtím musel přihlásit do konverzační soutěže, abych dokázal, že jakž takž něco umím. Jelikož se učím francouzsky od 6. třídy a ta soutěž proběhla v prváku, tak už jsem něco málo uměl, a proto jsem dostal zelenou. Předtím jsem absolutně nevěděl, jak to bude probíhat, do čeho jdu nebo jak to tam sám ty 3 měsíce zvládnu.. protože jsem nikde nepracoval ani v Česku, natož 1350km daleko. Jel jsem tedy z úplně neznámým klukem z jiné školy (který už ale byl 2x na Korsice, v Alpách a na Martinicu) a přijel do takového příjemného 3* resortu, kde jsem první týden pomáhal roznášet talíře ve formě servisu z pravé strany, následujících 2,5 měsíců se jelo formou bufetu, kdy jsme vlastně jen sklízeli talíře a zbytky ze stolu, no prostě bylo to v pořádku, žádné starosti, pohoda, skvělá zkušenost.
.

Před týdnem nám ale učitelka na praxe oznámila, že se můžeme v úterý zúčastnit přednášky o letní stáži na Kypru, takže jsem samozřejmě (nečekaně jako jediný ze třídy) šel. Znělo to totiž zajímavě a já si uvědomil, že mám další příležitost. Tady ale nastává ten problém.. na tu přednášku dorazilo několik lidí z vedlejší třídy, kteří taky kouří a chlastají ostošest, zatímco při té mé praxi nejel nikdo ze školy, takže jsem měl jistotu, že toho člověka (kdybychom si nesedli) nebudu na chodbě potom další týdny potkávat. Mezi nimi je i jeden kluk, který, když jsem se s ním na spojeném tělocviku, který každý týden máme občas dvěmi větami zabavil, vypadal v pohodě.. ale nikdy nevíte. Dále se pracuje v několika hotelích, z nichž asi 2 jsou 4*, takže vyšší liga... my máme ve druháku normálně jednou týdně praxe na provozovnách a já jsem ve 4* hotelu, kde mě to ale moc nebaví i přesto, že dostávám nejvíce peněz ze všech (i když se to pohybuje v řádech stovek)..

Dále není jisté, v jakém hotelu budu a HLAVNĚ S KÝM, takže je možnost, že budu třeba s dalšími 3 alkoholičkami a kuřačkami (po 4, některé hotely jsou po dvou) pracovat 3,5 měsíce na jednom místě.. ale zase jsou tam 2 holky, se kterými bych mohl být a to by bylo v pohodě.. jenom ta jejich třída má němčinu a já francouzštinu, s čím na Kypru asi moc nepochodím. Já si říkám, že je to unikátní příležitost a že bych měl jet, ať se děje cokoliv.. že do té Francie jsem minule taky jel, nevěděl jsem, s kým tam budu a jak to bude probíhat, no a nakonec to dopadlo dobře.. ale zase to byl 3* resort a bylo to tam v pohodě.

Vůbec nevím, co mám dělat, protože je to půl na půl. Buď pojedu a zkusím si, jaké to je někde jinde, buď ve 4* hotelu nebo v méně * hotelu (ale musíme s učitelkou napsat životopisy, které se rozesílají do jednotlivých hotelů, musíme mít pojištění a další organizační papíry = zkrátka více starostí) a nebo bych se mohl zkusit zeptat, jestli náhodou nemůžu jet do Francie (buď na to stejné místo - Frejus nebo někam jinam, kde se taky dalo - Gillete). Bojím se, protože tam může být nějaký idiot, který mi celý 3,5 měsíční zájezd zkazí a já to budu muset vydržet, ale zase kdyby mě přiřadili do toho méně * hotelu (jestli jsem to správně pochopil) + kdybychom byli po dvou s jednou z těch 2 holek, které jsou v pohodě (nebo i s tím klukem), tak by to byl další z mých nejlepších zážitků v životě.. a hlavně zkušenost do CV.
.

Předmět Autor Datum
Ja myslim, ze resis kraviny. Pokud se ti lonska praxe libila a bavilo te to, tak jed zase. nový
merlouska 26.01.2020 23:16
merlouska
Když netušíš,s kým budeš bydlet a pracovat,jak to má vědět někdo jiný?Chlastat s nimi denně nemusíš.… nový
Karel04 26.01.2020 23:34
Karel04
...už teď vím, že po maturitě začnu studovat zcela jiný obor... Jsou šmudlové co když zjistí, že zv… nový
Yarda 27.01.2020 07:54
Yarda
Opravdu řešíš blbosti - neváhej a jeď! Víš, co bych za to dal, mít ve svých 17 letech (v roce 1980)… nový
MachR55 27.01.2020 08:48
MachR55
Já měl jet na Kypr v srpnu roku 1974, na 6 týdnů na léčení, poukaz z ministerstva zdravotnictví. Pro… poslední
L-Core 27.01.2020 20:17
L-Core

...už teď vím, že po maturitě začnu studovat zcela jiný obor...

Jsou šmudlové co když zjistí, že zvolený obor je "nebaví", tak ze studia zdrhnou ještě před maturitou. Maturitní vysvědčení mít budeš a to se počítá.
Ber to z té lepší stránky. Před plyšákem by po tobě sáhli zelení mužíčci a musel bys nastoupit službu vlasti na dva roky. A nemohl by sis vybírat. Tu letní praxi na Kypru nějak přežiješ a do života získáš další zkušenost. Jestli ti vadí někdo kdo chlastá a hulí, to může být ten lepší případ.
:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru