Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zapojiť sporák aby sa neprehrieval kábel?

Pokud slouzil 50 let, tak rozvody okolo asi taky nebudou nejnovejsi a patricne dimenzovane, navic ve zdi se nechladi tak dobre, jako prodluzka na vzduchu.

(A kdo vi, v jakem jsou aktualne stavu - u nas ve zdi vyhorelo asi 20 let stare vedeni, protoze se postupne vymackaly a uvolnily vodice pod sroubky a material tak trochu odtekl, takze to tam asi z pocatku jen trochu hralo, pak sem tam zajiskrilo, lehce se opalilo, cimz odpor opet vzrostl az to jednoho dne "z niceho nic" upalilo kabel, oblouk preskocil k druhe fazi, vylitly jistice a ze zdi sel dym a po vypaceni tam horela krabice a dratu kus chybel uplne).

Neriskoval bych pozar od vedeni ve zdi a pro sporak natahnul (nechal natahnout) nove, patricne (pre)dimenzovane az k nemu. A na druhe strane az k hlavnimu bytovemu jistici (samozrejme ZA elektromerem, chran CEZ zapojit cokoli pred elektromer!!! cerny odber a exekuce na krku), za ktery bych dal pro ten sporak odpovidajici pojistku (teda jistic, samozrejme), aby, pokud tam treba nejak neco natece a zkratuje to, tak nebyla cela domacnost potme a bez proudu.

Tohle smi delat jen elektrikar, ktery na to ma zkousky a rozhodne to nejde doporucovat delat svepomoci nekomu, kdo nema potrebne znalosti, aby to udelal opravdu spolehlive.
(Coz vzhledem k polozene otazce asi nemate. A i kdyby jste mel, tak se asi nebudete chtit hadat s pravnikem pojistovny, ktera se bude chtit vyvleknout z jakehokoli plneni pod jakoukoli zaminkou, coz by s "neodbornym zasahem do elektroinstalace" urcite aspon zkusila)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny