Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zapojiť sporák aby sa neprehrieval kábel?

Ma novy sporak, co ma elektrickou troubu. Do stavajici zasssuvky nedosahne. Vrazil tam prodluzku z kramu, zacla mu topit jak primotop. Resi, co dal.

Bud muze koupit silnejsi prodluzku (to uz tu nekdo zminil driv), ackoli to vyrobce nedoporucuje (a nezna stav 50 let stareho vedeni ve zdi) a doufat, ze nevyhori. Pokud nevyhori, je to nejsnazsi a nejlevnejsi reseni, ale tu jistotu prote nema.

Nebo to muze poresit spravne tak, ze tam natahne vedeni dimenzovane na ten sporak, nejen na zarovku sedesatku a vedet, ze to vydrzi dalsich 50 let a nevyhori, ani kdyz tam zapne jeste rychlovarnou konvici.

Pokud nechce aby se kabel prehrival, musi proste pouzit kabel dostatecne dimenzovany na ten odber. A pokud nevi, co ma ve zdi a v jakem to je stavu, tak je bezpecnejsi tam natahnout neco rozumneho. Nemusi to nutne jit zdi, ale melo by to jit od mista, kde to rozumne dimenzovane je.

Muze si to udelat sam, ale asi tomu zas tak nerozumi a neveri si, kdyz se tu takhle pta. Nebo na to muze pozvat kamarada, co mu to udela za material a dobre slovo a pokud to udela dobre, tak to bude fungovat. V obou pripadech ale pokud se neco stane, tak muze cekat problemy pojistovnou. A nebo si to muze nechat udelat odbornikem, coz je sice jistota, ale neco to stoji, ale odpadaji pripadne problemu v budoucnu. Rozhodnout se musi sam, kazde reseni ma sve vyhody a nevyhody.

Pta se taky, zda mel nekdo podobnou situaci. Ja mel (jen to nehralo venku, ale ve zdi a nakonec vyhorelo) a vyresil jsem ji kvalitnejsim rozvodem.

Samotna silnejsi prodluzka jen presune problem tam, kde ho nevidi. Co na tom nechapes?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny