Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vybrat brigádu? Vaše zkušenosti?

Já taky v 16, po prvním ročníku gymplu, za hlubokého socialismu. Skladník v podniku služeb, za měsíc myslím 1500 hrubého. Leháro, byli jsme tam dva a vedoucí skladu nás využil, aby se tam po letech konečně udělal pořádek a inventura ;-) Také jsem neabsolvoval vůbec nic (školení, doktor), i montérky jsem měl svoje.

Pak jsem dlouhé roky dělával v železárnách (koksovna, železniční doprava, vysoké pece, válcovna...), tam jsem už montérky, boty a blembák nafasoval a před nástupem o prázdninách bylo jakési školení bezpečnosti práce (hromadné pro mnoho brigádníků, asi na hodinu a půl), platilo to rok, do dalších prázdnin. Dělal jsem tam hodně rád, poznal jsem spoustu provozů na vlastní kůži a vydělával hodně peněz, hodně nad tehdejší průměrnou mzdu v ČSSR. Ideální byly noční směny ze soboty na neděli, příplatek ve výši 75% :)

Strach jsem nikdy neměl. Z železáren mám spoustu zážitků, které by dnes zněly naprosto fantasticky, neuvěřitelně. Třeba když nějakým hrubým omylem do podnikových jídelen a kantýn místo 8° piva navezli dvanáctku (ale ta pořád stála 90 haléřů, jako ta osmička).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny