Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Coronavirus - boj s ním, zásoby, jak přežít ?

Ze to bude pruser je celkem jasne uz z toho co se deje ted, kdy tu na to jeste (snad) nikdo neumrel. A kdyz je stejne jasne, ze nakazenych tu budou minimalne deseti tisice (a maximalne vsichni) a mrtvych bude taky dost (neni duvod predpokladat, ze vyvoj u nas bude naprosto odlisny od vyvoje kdekoli jinde).
Uz ted se zavadeji dalekosahla opatreni a omezeni (nehodlam spekulovat, zda optimalni, ucelna, ci nikoli nebo naopak, ale rozhodne jsou platna a budou vymahana) a jelikoz vlada umi tak jeste zakazovat a vymyslet pokuty, tak se urcite jeste nekolikrat vyrazne ozve.

Zasobeny potravinama rozhodne jsem, protoze to jsem bezne a rozumny clovek by nejak zasoben byt mel vzdy.

(Nikdy nevis, co se muze stat, ono staci obycejne nachlazeni nebo podvrtnuta noha, abys radsi par dni prospal a prolezel doma, nez v tom stavu kdovikde trajdal a nakupoval, protoze doma neni co do huby. Trvanlive potraviny maji zaruku klidne 2 roky, i kdybys drzel zasobu na mesic, tak za normalnich okolnosti ji spotrebujes (a prubezne doplnis) za pul roku - jednou tydne spagety, nebo ryzi a nejakou tu konzervu, co staci ohrat neni nic sileneho. A stejne bys ty penize za to jidlo casem dal a na uctu mas tak nizky urok, ze o tom nema ani cenu mluvit - teda chapu, ze pokud nekomu utece driv vyplata nez mesic, tak proste zije z ruky do huby a doufa, ze to nejak ustoji, ale takovy se zase nepta na vytvareni zasob, kdyz nema z ceho. )

Samozrejme kdyz ze vsech kramu v dosahu na par dni kompletne zmizely urcite druhy potravin, tak jsem logicky zasoby nejen doplnil, ale i navysil, protoze se to muze opakovat kdykoli zas (a nejspis jeste par panik bude).

A samozrejme je nutno pocitat s tim, ze na cloveka bude uvalena karantena (tezko vyloucit, ze nekdo v okoli neprijde do styku s nekym nakazenym, kdyz na prenos muze stacit i jedna spolecna cesta po meste, nebo pracovni porada) a to uz mas minimalne na 14 dni problem s nakupy, protoze zakaz vychazeni, 3Mega pokuty a co vis, kdo z okoli by te rad nahlasil, proste proto, ze tak to rikali v televizi ci jinem pofidernim zdroji.

A samozrejme pokud se v tvem okoli ta nakaza vyskytne, tak je lepsi na nejakou dobu zalezt, nez se to prezene, nez doufat, ze se ti to bud nahodou vyhne, nebo budes mit jen velmi lehky prubeh a nenakazis nikoho ze sveho okoli, kdo by byl v rizikove skupine, nebo mel jen smulu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny