Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem laserová oeprace očí

Ahoj, mám silné dioptrie, dříve jsem četl (X let zpátky) že je to nebezopečé. Ale třebas:
ReLEx Smile
https://www.duovize.cz/laserova-operace-oci/relex-smile/
Femtosekundový laser odstraňuje dioptrie přímo v rohovce. Laser na povrchu rohovky nevytváří lamelu (flap), ale přímo uvnitř rohovky separuje přebytečnou tkáň. „Tu poté odstraníme pomocí speciální pinzety. Tím dojde ke změně zakřivení rohovky a korekci dioptrií. Povrch rohovky zůstává celistvý a během zákroku nedochází k narušení stability a pevnosti rohovky“

Jak si to mám vyložit? Kde se v mojim oku vzala přebytečná tkáň.
Šli by jste do toho?

Předmět Autor Datum
Bud jste se s ni narodil, nebo jste ji ziskal starnutim. To je zcela bezny jev, starnutim se vam tre… nový
Kurt 05.09.2020 14:23
Kurt
Mit (silne) dioptrie znamena, ze cocka v oku je vyklenuta moc, nebo malo (a proto je clovek kratkozr… nový
gilhad 05.09.2020 17:26
gilhad
uplny fejk a klamstva, kamos bol na laserovej operacii oci a ziadne lasery z oci strielat nevie. nen… nový
fallon 11.09.2020 10:35
fallon
Co znamená "silné dioptrie"? Na tvém místě bych se nechal na té klinice vyšetřit a pak bych uvažoval… nový
nononot 16.09.2020 13:48
nononot
5 na dálku poslední
martindv 28.09.2020 00:58
martindv

Mit (silne) dioptrie znamena, ze cocka v oku je vyklenuta moc, nebo malo (a proto je clovek kratkozraky, nebo dalekozraky). Pokud je navic cocka deformovana, tak to dela dalsi opticke potize.

Ty opticke potize jdou opravit tim, ze se bud do opticke soustavy prida korekcni cocka (cili napr. bryle) tak, aby se vady co nejlip vyrusily

nebo ze se vadna cocka v oku "opravi", napr. tim, ze se ztenci uprostred (pokud je moc vypoukla), nebo na krajich (pokud je vypoukla malo), pripadne i vselijak jinak u jinych vad, aby mela ten "spravny tvar".

(v dalekohledu/fotaku/... by se to proste rozebralo a prislusna cocka prebrousila a pak slozilo zpatky. V oku to takhle jednoduse nejde a tak se to dela jinymi zpusoby.

Nebezpecne je cokoli, narozenim pocinaje. Ale i opusteni domu, prechod ulice, neopousteni domu, nedostatek pohybu ... Otazkou je, jak velke je to nebezpeci pro konkretniho cloveka, jaky je predpokladany zisk a jaka hrozi ztrata. Olizovani vodicu pod napetim vetsinou pro kazdeho, prochazka rozkvetlym sadem vetsinou jen pro alergiky a spanek v pohodlne posteli pro malokoho.

Laserove operace oci se delaji ve velkem, vetsina lidi s nimi problemy nema a pomuze jim to. Ja mam dioptrie slabe, tak davam prednost brylim obcas pred chirurgickym zakrokem, kdybych je mel silne (nebo nejake pokrivene) asi bych na to koukal (pun intended) jinak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru