Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lesklé topánky

Dobrý deň potreboval by som poradiť včera som bol vonku večer a akonáhle som sa vrátil domov nad prstami my ostal biely povrch na lesklých oranžových topánkach čo to môže byt a da sa to nejako odstrániť ? Ďakujem fotka tu= https://prnt.sc/v12g3c

Předmět Autor Datum
A jak máme tušit, kde jsi se v čem brodil?To spíš vypadá na narušený povrch, který se už vedle stejn… nový
Karel04 17.10.2020 11:58
Karel04
Nepomohlo to nový
tv123 17.10.2020 12:12
tv123
To spíš vypadá, jako by se ti loupala ta ochranná vrstva, takový ten "lak", jde to vidět i u těch dí… nový
HPET 17.10.2020 12:57
HPET
Nie nebolo, viete mi niečo poradiť nejaký lak alebo cosi ? No ono to take bledé prevcerom nebolo dne… nový
tv123 17.10.2020 13:48
tv123
Nějaký lak to asi nezachrání.Lak s rozpouštědly to možná rozleptá úplně a nějaký čirý neškodný eko-l… nový
Karel04 17.10.2020 16:01
Karel04
Proste se tam loupe ten pruhledny leskly lak a ty odloupnute kousky jsou belave. To jsem videl v nej… nový
gilhad 17.10.2020 16:48
gilhad
Ano. Lobotomií. nový
mif 17.10.2020 18:05
mif
Topánky majú zrejme certifikát CE (China Export). Toho vietnamca čo ti ich predal už nenájdeš. Takže… nový
ok 19.10.2020 07:57
ok
obuť ich nebožtíkovi do rakvy Ve slovníku obchodů s obuví se toto nazývá "módní obuv" nebo něco tak… poslední
ml1 19.10.2020 15:38
ml1

To spíš vypadá, jako by se ti loupala ta ochranná vrstva, takový ten "lak", jde to vidět i u těch dírek, pochybuji že se to stalo za jednu noc. Drhnutím ten ochranný povlak IMHO ještě vic zničíš.
U těch bot nebylo napsáno doporučení jak a čím by se měli čistit ?

Nějaký lak to asi nezachrání.Lak s rozpouštědly to možná rozleptá úplně a nějaký čirý neškodný eko-lak nepřekryje ty fleky a budou vidět i pod tím.Ještě to zkus (opatrně na kousku) natřít nějakým krémem na boty nebo olejem.Třeba je to bílé jen přeschlé a ten olej to vylepší.Boty vypadají nově, zkus reklamaci.Ale napřed si přečti příbalový leták s návodem a při reklamaci musíš tvrdit, že jsi boty používal jen v souladu s návodem.Jinak to zamítnou, že boty byly nošeny v jiném prostředí, teplotě apod.

Proste se tam loupe ten pruhledny leskly lak a ty odloupnute kousky jsou belave. To jsem videl v nejruznejsich variantach na strasny spouste veci.
Pokud se to da reklamovat, reklamovat hned, pokud ne, nebo neuznaji, tak cely ten lak opatrne strhnout a nalakovat znovu, nebo proste nechat tak.

Topánky majú zrejme certifikát CE (China Export). Toho vietnamca čo ti ich predal už nenájdeš. Takže ich môžeš nosiť až dovtedy, kým ten lesklý povrch neopadá úplne. Potom sa môžeš tešiť z elegantnej matnej oranžovej farby (ak sa teda nezmení aj tá a ak sa topánky nerozpadnú dovtedy úplne).
Btw, podobné topánky v čiernej farbe sa kedysi ešte komunistickému režimu u nás podarilo dostať do obchodnej siete. Po x reklamáciách sa u známeho nemeckého výrobcu zistilo, že topánky sú síce dobré, ale ich treba použiť podla návodu (obuť ich nebožtíkovi do rakvy).

obuť ich nebožtíkovi do rakvy

Ve slovníku obchodů s obuví se toto nazývá "módní obuv" nebo něco takového. Obuv, která není určena pro delší nošení, jenom pro předvádění někde na molu módní přehlídky.
Nevim, jak je to teď, ale už před několika lety jsem měl pocit, že v obuvi nic jiného neprodávají, takže poslední několikery boty mám z pracovních potřeb (kde rozhodně "módní obuv" neprodávaji, tam mají obuv, která vydrží práci na osmihodinové směny). Ale je jasné, že v obchodu s pracovní obuví se asi topánky na vysokém podpatku neseženou.

Mimochodem další krok degradace odhaduju na praskání toho materiálu a šíření trhlin mezi dírkami.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru