Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Karanténa

Dobrý deň mám jednu otázku čo sa týka karantény člen domácnosti bol minuly týždeň v pondelok na testovanie lebo mal príznaky, v utorok mu prišlo že je pozitívny a ja som mal tiež už príznaky a bolo povedané že nám začína karanténa 10 dni mame ostať doma takze mal by som byt doma od 8.12 do 18.12 no Lenže ja som dnes 16.12 dostal výsledok že som toez pozitívny samozrejme lebo som bol chorí minuly týždeň a teraz som už zdravý lebo za 3 dni mi konci 10 dni karantény... lenže teraz chcem vedieť či znahodou keď som dnes dostal výsledok nemám byt odddnes 10 dni doma ... mám stoho chaos.. keďže mi to priee nezmyselne keď už som bol doma 10 dni ..

Předmět Autor Datum
Zavolaj na najblizsiu hygienu. Vlada dokonca zriadila nejake infolinky, co a tyka Covidu, takze ak s… nový
fleg 16.12.2020 19:42
fleg
Od 8.12. si bol doma z dôvodu ochorenia člena domácnosti. Od 16.12. budeš doma kvôli vlastnému ochor… nový
ok 16.12.2020 19:50
ok
Karantena neni trest za onemocneni, ktery si odsedis a pak te musi pustit, bez ohledu na to, zda jsi… nový
gilhad 17.12.2020 05:04
gilhad
Jaký výsledek a od koho jsi dostal, když jsi nebyl na testování ? Tvůj popis situace je nějaký zmate… poslední
petrM 17.12.2020 19:14
petrM

Zavolaj na najblizsiu hygienu. Vlada dokonca zriadila nejake infolinky, co a tyka Covidu, takze ak sa dovolas...
A priprav si lepsie popis problemu, takto pisanou formou mam z toho kusok chaos.
Btw v karantene nemas byt odkedy si dostal vysledok, ale odo dna kedy si bol testovany.

Od 8.12. si bol doma z dôvodu ochorenia člena domácnosti. Od 16.12. budeš doma kvôli vlastnému ochoreniu. Takže máš smolu - budeš musieť zotrvať v karanténe až do 26.12. Ale má to aj jeden plus - najbližšie dva či tri dni bude plynúť karanténa jedna aj druhá.

Karantena neni trest za onemocneni, ktery si odsedis a pak te musi pustit, bez ohledu na to, zda jsi uz zdravy, nebo stale jeste nemocny a nakazlivy.

Karantena ma za ucel chranit lidi zdrave pred stykem s nemocnym. Tech 10 dni je nejaky odhad, za kdy to tak bezne muze koncit, nikoli pevne dana doba, po ktere uz bys dostal razitko, ze jsi 100% zdravy bez ohledu na skutecny zdravotni stav. Nekdo se muze uzdravit driv, nekomu to muze trvat dele. A nevim, co kdy kde vyhlasili a co odvolali, ale urcite bylo (a mozna stale je), ze z karanteny te pustili az po negativnim vysledku - coz celkem dava smysl, protoze pak uz snad nakazlivy nejsi, kdyz uz tu aktivni nakazu nedokazou zdetekovat.

Pokud by ti delali test rekneme kazdy tyden a on ti pokazde vysel pozitivni, tak budes v karantene klidne furt, dokud ti ty testy budou vychazet pozitivni, protoze logicky pozitivniho mezi zdrave nepusti (aby je nenakazil).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru