Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Fyzický obchod s monitory teď?

Dobrý den, potřebuji si koupit monitor a potřebuju ho vidět pro představu velikosti. Dá se aktuálně někde legálně prohlédnout vystavené monitory/tv? Napadá někoho něco? Vím, že elektro se teď prodávat nesmí. Jde mi jen o prohlédnutí, abych ho viděl naživo a pak už si ho klidně objednám z e-shopu. Díky za tipy, lokace Brno. Napadá mě jen někde za výlohou, nebo nějaký velký obchodní řetězec, kde mají vše.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Obejdi elektroqelby v okolí. Když řekneš, že si u nich chceš objednat monitor a jestli bys ho nejdří…
Yarda 30.01.2021 19:14
Yarda
Jo, přijde tam s tím, že se chce podívat, prodavač mu to vybalí, ukáže a on řekne, fajn, jdu si to o…
Prasak 30.01.2021 19:19
Prasak
...on řekne, fajn, jdu si to objednat na Alzu. Tak to bych z huby nevypustil, ale řekněme, že bych…
Yarda 31.01.2021 18:32
Yarda
To mně se před dost lety, když ještě snad ani Heureka nebyla, stalo něco dost kuriozního. V jednom v…
Karel04 02.02.2021 11:27
Karel04
Tohle se říkalo o jednom řetězci (snad OKAY, ale nejsem si tím jistý). V době miniaturních kamer, di… nový
Yarda 03.02.2021 11:12
Yarda
Já když někam jdu koupit něco většího/důležitějšího, tak už ne jinak než s mobilem v ruce, kde si ro… nový
Araneus84 03.02.2021 11:49
Araneus84
Já to dělám opačně. Na webu si vyberu co asi chci, porovnám vlastnosti, najdu nejlepší cenu i vzhled… nový
Karel04 03.02.2021 17:51
Karel04
Ta možnost vrácení, to naprosto chápu. V obchodě to může vypadat sebelíp, ale ovládání a ergonomii p… poslední
Prasak 03.02.2021 19:10
Prasak

Obejdi elektroqelby v okolí. Když řekneš, že si u nich chceš objednat monitor a jestli bys ho nejdřív chtěl vidět, divil bych se, že bys tak ve druhém, třetím neuspěl.
Třeba já jsem v týdnu v jednom Okay reklamoval televizor, když jsem ho tam dával, ptal jsem se, jestli bych u nich mohl koupit settopbox, abych mohl uschopnit starý televizor. A šlo to.
Nebo manželce zgabnul nabíjecí kabel k mobilu. Tak jsem zkusil zajít do blízkého Planeo, že bych si tam ten kabel chtěl objednat. I když tam měli přístup jen ke kase pro vyzvednutí objednaného zboží, ten kabel jsem si hned odnesl.

Líná huba, holé neštěstí.
:-D:beer:

To mně se před dost lety, když ještě snad ani Heureka nebyla, stalo něco dost kuriozního. V jednom velkém elektroobchodě jsem si prohlížel vystavené televize a pak jsem si na papírek začal psát typy a ceny. Přiběhl prodavač, že to se u nich opisovat ani fotit nesmí. Chvilku jsme se dohadovali, že na to omezování nemá nárok, ale protože odmítal odejít a furt se u mě motal a otravoval, tak jsem nakonec vytáhl mobil, zavolal domů a začal: "Ahoj, vezmi si tužku a papír a piš, tady se to nesmí......".:-D Prodavač něco brblal, že to taky nemůžu, ale otočil jsem se zády a tak odešel.

Tohle se říkalo o jednom řetězci (snad OKAY, ale nejsem si tím jistý).
V době miniaturních kamer, diktafonů v mobilech a podobných vymožeností to snad už nemá cenu. Kdo chce a má na to si to může pořídit.
Teď jsem si vzpomněl, paní Kořínková vyprávěla, že v Austrálii dělala špionáž pro konkurenční obchod. Že do výstřihu si dala kameru, obcházela regály a natáčela cenovky.

Já to dělám opačně. Na webu si vyberu co asi chci, porovnám vlastnosti, najdu nejlepší cenu i vzhledem k recenzím a dopravě a když to chci vidět předem naživo, tak si hned najdu, jestli to mají v nějaké prodejně u nás. Máme jich tu dost- Okay, Datart, Euronic, Planeo, OBI. Tam si to osahám a jdu objednat domů, i kdyby měli nejlepší cenu. Kvůli možnosti to vrátit, nikdy nekupuji nic většího napřímo. Kromě Lidlu, tam to vrátit jde vždycky i na prodejně.

Ta možnost vrácení, to naprosto chápu. V obchodě to může vypadat sebelíp, ale ovládání a ergonomii poznáš, až si to vyzkoušíš. Elektroniku taky objednávám téměř zásadně přes internet, většinou u CZC, protože u nás mají pobočku a když to půjdu vrátit, tak to mám o to jednodušší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru