Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zatmaveni skel slunecnich bryli

Zdravim,

mam dotaz ohledne slunecnich bryli. Existuji skla, poskytujici ochranu proti slunci do te miry, aby nedoslo k poskozeni zraku, splnujici tyto podminky: co nejtmavsi skla zvenku, aby lide okolo nevideli, ze na ne koukam, ale zaroven co nejsvetlejsi skla pri pohledu zevnitr - co nejvice se blizici realnym barvam (na slunecnich brylich me vzdy iritovalo, ze clovek vidi svet az moc tmave, vzdy mi to prislo trochu depresivni :D)? Je toto vlastne vubec technologicky mozne, nebo budu muset hledat kompromis mezi zatmavenim zevnitr a zvenku? Prosim, omluvte me omezene znalosti, co se tyce optiky.

Diky. :)

Předmět Autor Datum
Ne, to nejde, už z principu, že tvoje oko vidí svět pomocí světla dopadajícího do něj, takže tmavý s… nový
Prasak 12.06.2021 14:22
Prasak
Možná zrcadlovky. Ale jestli nechceš aby lidé videli že se na ně díváš (nebo beztak někomu do výstři… nový
HPET 12.06.2021 14:48
HPET
Hlavne mit zatmaveny skla, kdyz neni oslnujici slunko znamena, ze ten clovek nechce, abys videl, ze… nový
gilhad 12.06.2021 20:46
gilhad
Diky za radu. Hledal jsem si rozdily mezi polarizovanymi a zrcadlovymi brylemi. Zrcadlovky maji sniz… nový
anon1805 14.06.2021 10:24
anon1805
Jestli chceš vypadat jak Chuck Norris, kup si zrcadlovky. Ztmavení se koná podle míry tónování brýlí… nový
mif 14.06.2021 11:11
mif
Polarizované a zrcadlové jsou úplně něco jiného. Zrcadlové nemusí až tak ztmavovat, protože vnější v… nový
Jan Fiala 14.06.2021 14:20
Jan Fiala
Já ti nevím. Zrcadlovky mají (aspoň mívaly) napařenou hliníkovou vrstvu. Nečumí se přes to moc dobře… poslední
mif 14.06.2021 14:38
mif

Hlavne mit zatmaveny skla, kdyz neni oslnujici slunko znamena, ze ten clovek nechce, abys videl, ze se na tebe diva. Jinak by takovy bryle nemel, takze je jasne, ze se na tebe diva.

V beckovych akcnich mlatickach to nosi padousi i v noci, aby se vedelo, kdo je padouch a lidi uz to maj za ty desitky let nakoukane.

Diky za radu. Hledal jsem si rozdily mezi polarizovanymi a zrcadlovymi brylemi. Zrcadlovky maji snizovat mnozstvi svetla, ktere prochazi do oka diky specialni vrstve. To by ale dle komentare kolegy nahore znamenalo, ze obraz bude tmavsi, ne? Jsem tedy krapet zmaten, pokud jde o porovnani techto dvou moznosti.

Jestli chceš vypadat jak Chuck Norris, kup si zrcadlovky. Ztmavení se koná podle míry tónování brýlí. Polarky jsou spíš sportovní záležitost (eliminují odlesky), ale taky bývají tónované. Možná ještě zvaž samozatmívací brejle (ale bývají docela drahé). Já osobně mám "do města" mírně tónované /zvrchu víc/ pilotky, na sport (kolo) polarky. Tisíc lidí, tisíc názorů.

Polarizované a zrcadlové jsou úplně něco jiného.
Zrcadlové nemusí až tak ztmavovat, protože vnější vrstva odráží světlo, takže skryjí to, kam se díváš.
Polarizované jsou udělané, aby eliminovaly odlesky - propouští jen jednu polarizaci světla. Nepomůžou ti s tím, aby nikdo neviděl tvoje oči

Já ti nevím. Zrcadlovky mají (aspoň mívaly) napařenou hliníkovou vrstvu. Nečumí se přes to moc dobře. Existujou prej brýle, které mají vnějšek skel vysoce leštěné (něco jako polopropustné zrcadlo) - tam by asi do očí vidět nebylo. Neviděl jsem, jen o tom četl. Pro tazatele: pokud nesneseš oční kontakt, jsi divný a měl by ses léčit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru