Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno V autoškolách mají nové testové otázky. Zvládnete je?

No, má to svůj smysl ... Policajt má přednost před semaforem, který má přednost před svislým značeném, které má přednost před vodorovným a jinak platí přednost zprava.
Teď tam policajt není, ale semafor funguje, platí teda semafor. Kdyby byl semafor vypnutý, tak pak je to vedlejší silnice a dává se přednost.

Když je špička, tak je výhodou semafor, nikdo nemusí čekat příliš dlouho. Když je mrtvo, tak se semafor vypne a je to normální vedlejší, kde zastavíš, rozhlídneš se a jedeš, místo abys čekal až přijde zelená. Fakt je, že jsou místa, kde to má smysl, protože ve špičce je tam hustě narváno a mimo špičku tam projede jen sem tam někdo.
(Nemluvě o tom, že se v Praze stává celkem často, že někde někdo překopne drát, nebo dojde k jinému výpadku, jenom jak je Praha veliká, tak na většině míst k tomu dojde velmi zřídka. Ale pak se hodí, aby se i v případě takového problému "nic nedělo" a byl tam nějaký příčetný default.)

No a protože už auto má kde kdo a z vidlákova do prahe je to chvilka a furt někdo courá sem a tam, tak holt musí i ve vidlákově vědět, čím se řídí provoz na ulici a že poledne jde ohlásit i jinak, než plácáním prkna o žabinec na návsi, stejně jako v prahe musí poznat značku "pozor dobytek" a zvládnout i křižovatku bez semaforu a značek :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny