Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Auto - rady pro nákup ojetého vozu

Ojeté auto je vždy loterie, dají se natrefit dobré kousky, ale i černé díry na peníze. Takže nelze poradit konkrétní model, zvláště v současné době je to v bazarech bída, kdy se konkrétní model nemusí dát sehnat.
Takže asi bych omezil výběr na základní kritéria:
- cena (+ nějaká rezerva na základní servis po koupi, alespoň 15 - 20 tisíc)
- dostupnost servisu (i když nebude asi problém s čímkoliv z běžných aut)
- benzínový motor, ojetý nafťáky za 50 tisíc jsou finanční sebevražda
- výkon motoru? To je individuální, někdo potřebuje silný auto, někomu stačí, že to jede. Ale tohle bych podřídil až stavu konkrétního vozidla.
Když jsem kupoval současný auto, měl jsem na něj základní požadavky a vloni taky moc velký výběr nebyl, takže jsem rád, že jsem sehnal auto v dobrým stavu, věku a nájezdu a výkon motoru jsem prostě jen akceptoval takový, jaký byl - 90 koní. Ale ani pro začátečníka bych nebral auto, co má míň, jak 50 kW, to měly jen ty nejslabší Fabie a to fakt nejede.

Další věc - větší auto = dražší provoz a servis. Takže ne auta typu Octavia, ale fakt raději Fabia. Ale že by bylo na Fabii všechno za hubičku, to zase ne.
Menší auto má výhodu ve městě, zvláště pro začátečníky.
Stav auta - ne vždy mladší auto a menší nájezd znamená lepší stav.

Suma sumárum - projít bazary, inzeráty, podívat se na nabídku, na auto mrknout, projet, prohlídnout člověkem, co se v autech alespoň trochu vyzná, aby nabízený vůz nebyl jen naleštěný hnůj.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny