Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Auto - rady pro nákup ojetého vozu

Pokud chcete kupovat auto přes inzerát, nebo z bazaru, rozhodně nechoďte nakupovat sama, ale vezměte sebou někoho kdo tomu opravdu rozumí (nemyslím ty lidi co jsou ve všem nejchytřejší a všechno znají) ale buď nějakého nadšence do aut, kdo se o to zajímá ve volném čase a nebo přímo automechanika.
Já se zajímám o auta hodně už 10 let, ještě než jsem měl řidičák :-D a dá se sehnat opravdu pěkné opečovávané starší auto, že se kolikrát divím proč ho majitel prodává, ale chce to hledat, 90% aut na inzerátech jsou vraky, když to řeknu zjednodušeně.
Nejhorší když vidím jak do bazaru přijde někdo kdo ví akorát kde má auto volant a dveře ( bez urážky :)) myslím prostě běžný řidič uživatel, kterých je většina ) a teď jen poslouchá ty řeči prodejce a na autě se snaží kontrolovat věci, co si přečetl v kníže "jak kupovat ojeté vozidlo". Sám nepozná a nemůže poznat vůbec nic.
Takže pro auto na inzerát/ z bazaru doporučuji jet jedině s někým kdo se v tom vyzná!
Jinak ještě já osobně bych při této částce vůbec nekoukal na rok výroby, ale hlavně na technický stav auta. Jestli je o 5 let starší nebo novější, nehraje roli. Záleží jak se o to majitel staral, jestli měli pravidelný servis a u starších aut je hodně znát když byly garážované.

Jinak pokud máte na auto určitou částku, nekupujte auto za veškeré peníze, ale nechejte si třeba 10 000 na počáteční běžný servis a kontrolu (např. olej, filtry, brzdové kotouče + destičky, rozvody motoru).
Doporučit konkrétní auto úplně nejde, ale třeba jedničková fabie s motorem 1.4 16V by šla sehnat za tu cenu už pěkná, bez koroze a s malým nájezdem. Jednoduché auto co vydrží a jezdí za 6L /100 km

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny