Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mají na to právo??

Obávám se, že na školních počítačích se opravdu něco jako síťová neutralita nevyžaduje. Jo horší je, když to někdo s blokováním přežene, že na tom nejdou ani věci nutné pro výuku. (Vyprávěli lidé, jak na koleji mají tak dokonalé filtry, že se jim seznam načítá 5 minut, a skoro všechno je zablokované. Sám jsem jednou zažil, jak nám zmizely soubory pojmenované přesně podle instrukcí učitele pokus1 - když se po tom pídil (opravdu jsme je nikdo nemohli najít a ukládali jsme to, všichni), řekl mu správce, že tam nějaké hokusy pokusy nemaji co dělat.)
Na druhou stranu za našich školních let na střední bylo přísně zakázáno do počítačové učebny i jen vnášet diskety (flešky byly tehdy hudbou budoucnosti i když už něco takového existovalo, normální člověk (či školní počítač) neměl páru ani o nějakém USB natož o flešce). O spouštění čehokoliv jiného než toho, co se spouštět má ani nemluvim. Prý se několikrát stalo, že někoho přistihli, jak propašoval disketu a za to byla ředitelská důtka ne-li rovnou vyhazov. No nevim, ani proč by to měl někdo zapotřebí, považoval jsem to spíš za takové strašení.
Na vysoké potom bylo v nějakém řádu uvedeno, že se počítače smí používat jen pro studijní věci. Ale nenarazil jsem na to, že by bylo něco zablokované. Ani že by obsluha někoho z těch studoven vyháněla (tehdy tam bývaly docela fronty, na volný počítač se nějakou dobu čekalo, tak by to význam mělo).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny