Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký, kde (levně?) a kolik koupit cestovatelský kufr na cestu do zahraničí...?

Chystám se na cca 1-2 měsíce do zahraničí. EU. Pojedu Autobusem (asi ne letecky). Potřebuju si koupit takový ten velký cestovatelský kufr na kolečkách. Nikdy jsem takový neměl, takže se v tom moc neorientuju.

Mám k tomu pár otázek:

1) Jaký je lepší, skořepinový (to jsou ty plastové předpokládám) nebo textilní...? Je v tom nějaký rozdíl?

2) Když pojedu autobusem tak na rozměru kufru moc nezáleží předpokládám...? I tak je předpokládám asi s výhledem do budoucna a používání těchto kufrů i v letecké dopravě, vhodné hledět na to aby kufr splňoval max. rozměry pro zavazadlo do zavazadlového prostoru ("odbavené zavadlo") letadla že...? (myslím že nejčastěji se uvádí jako max 158 cm součet všech 3 rozměrů...?)
Nevím jestli si vystačím jen s jedním kufrem (hlavně pokud tam pojedu na 2 měsíce). Tak jsem uvažoval o 2 (těch velkých). Je "možné", pohodlné a vůbec "reálné" uvézt dva takovéto kufry, jen jednou osobou (mnou)...? Do každé ruky jeden a táhnout je takto za sebou...? Nebo jdou kufry od jednoho výrobce i nějak "zapojit/zaseknout" za sebe a táhnout oba dva kufry jen jednou rukou za sebou "záhaknuté" nějak do sebe...? Nebo na dva kufry mám zapomenout, protože jen jedna osoba to prostě neuveze?

3) Kde koupit takový kufr aby aspon trošku (pár cest) vydržel a hned se nerozbil...? A samozřejmě za to dát "co nejméně"... Jsou i vietnamci vhodní na toto...? Co "KIK" a podobné levné prodejny...? Případně nějaký online levný/vhodný obchod...?

4) Je ještě něco jiného co byste mi doporučovali pro takový kuft (na co dávat pozor atd.)...? Např. aby měl "točívá" (po všech osách) kolečka, TSA zámek.. nebo cokoliv jiného...?

Díky

Předmět Autor Datum
Na kufr si najdi recenze hlavně na kolečka. Osobně bych to řešil nějakým ruksakem na záda a kufrem,… poslední
nerady 01.02.2022 19:26
nerady

Na kufr si najdi recenze hlavně na kolečka. Osobně bych to řešil nějakým ruksakem na záda a kufrem, který lze vzít jako kabinové zavazadlo do letadla. Dále jde o to co tam budeš dělat a jaké oblečení budeš potřebovat. Například režisér Forman o dovolené po Francii cestoval jen se silničním kolem a platinovou platební kartou, samozřejmě krytou dostatečně tučným kontem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru