Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronajmute parkovaci misto pro ztp

Ahoj, bydlim v Praze na sídlišti a je tu fakt peklo parkovat. Chtěl jsem garáž a tak jsem se poptal na facebooku.

Ozval se mi frajer, že má parkovací místo u něj v baráku. Je to taková bytovka co má místo sklepů garáže.

To místo je pro ztp, myslíte že z toho může být problém? Prej je jeho a patří mu k bytu. Garáž je na dálkové ovládání přístupná jen pro majitele bytů/parkovacích míst. Invalida tam je jen nakreslený - značka tam není - je to pak platné? Nemusí tam být značka?

Nechci nějakého chudáka ztp omezovat, co myslíte vy?

Diky

Předmět Autor Datum
Ověř si, že mu patří. Má nějakou smlouvu, nebo je to SVJ a pak se zeptej přesedy, či majitele domu a…
Kyncl 14.03.2022 10:47
Kyncl
Garáž je na dálkové ovládání přístupná jen pro majitele bytů/parkovacích míst. I kdyby to místo pa…
Karel04 14.03.2022 12:12
Karel04
Parkovacie miesto s najväčšou pravdepodobnosťou je v osobnom vlastníctve. Majiteľ ho kúpil v plnej c…
ok 16.03.2022 04:44
ok
Jednou o tom byla řeč v černých ovcích. V kupní smlouvě musí být parkovací flek výslovně uveden jako…
čumil old 16.03.2022 19:06
čumil old
Keď kupuješ byt a spolu s ním parkovacie miesto, kobku atď., tak tieto veci sú nepovinné - nemusíš i… poslední
ok 16.03.2022 21:15
ok

Garáž je na dálkové ovládání přístupná jen pro majitele bytů/parkovacích míst.

I kdyby to místo patřilo jemu, tak se možná ostatním sousedům nebude líbit, když jim do garáže bude jezdit někdo cizí.
To si taky zjisti, než mu něco podepíšeš nebo zaplatíš.

Parkovacie miesto s najväčšou pravdepodobnosťou je v osobnom vlastníctve. Majiteľ ho kúpil v plnej cene, možno s miernou zľavou, a môže s ním nakladať podľa seba ako chce. Developer toto miesto vytvoril preto, lebo je jeho povinnosť pri stavbe baráku vytvoriť (lepšie povedané vykázať) určité percento miest pre invalidov a s potešením predal toto miesto prvému oprávnenému záujemcovi a označil ho ako invalidné, pretože inak by ho musel tiež označiť a prenechať obyvateľom zadarmo. Nepríjemné pre majiteľa na takom parkovacom mieste je to, že vždy sa nájde niekto s preukazom ZŤP kto bude tvrdiť, že má preukaz a miesto je predsa označené... Preto treba strhnúť všetky značky čo sa strhnúť dajú a označiť si ho proti spomenutým chytrákom tabuľkou s ŠPZ-kou svojho (nejakého) auta. Inak, obyvatelia parkujúci v garáži sú oboznámení s tým, že zrejme všetky miesta sú v súkromnom vlastníctve a budú to rešpektovať. Prístup cudzieho človeka do garáže nech rieši majiteľ. Napr. tak, že ti zverí ovládač. Je to jeho problém. Iné však je to v prípade parkovacieho miesta, ktoré pridelil invalidovi mestský úrad. Tam je treba dodržať regule úradu a prenajímanie takéhoto miesta je vylúčené.

Nechci nějakého chudáka ztp omezovat

Nejaký chudák ztp toto miesto nemôže využiť, lebo nemá ani prístup do garáže. A ak ho má, tak tam má aj svoje parkovacie miesto.

Keď kupuješ byt a spolu s ním parkovacie miesto, kobku atď., tak tieto veci sú nepovinné - nemusíš ich kupovať. Ale ak ich kúpiš, tak sú samozrejme na jednej kúpnej zmluve (ako súčasť bytu? V akom zmysle? Domnievam sa, že len preto, aby boli tieto položky výhradne k dispozícii majiteľom bytov). Ale po kúpe sú tieto položky v tvojom vlastníctve a môžeš s nimi zachádzať podľa ľubovôle. Je rozumné zabrániť tomu, aby majiteľ nemohol predať napr. parkovacie miesto niekomu, kto nemá byt v danom objekte. Ale to, že svoje parkovacie miesto niekomu prenajímaš ťa vôbec nezaväzuje k tomu, aby si tej istej osobe musel prenajať aj byt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru