Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hele, na nic nečekat. Dnes je to opravdu jednoduché se dostat kamkoliv v EU a začít tam pracovat. Ne… poslední
loooser 21.04.2022 08:52
loooser

Hele, na nic nečekat. Dnes je to opravdu jednoduché se dostat kamkoliv v EU a začít tam pracovat. Nejjednodušší a nejrychlejší cesta je najít agenturu, pod kterou budete pracovat...Vím, že většinou platí kolem 10€ na hodinu, ale jak já jsem začínal v Německu, tak jsem měl 8€. Dají vám bydlení a jen chodíte do práce. Ve zbytku dne můžete studovat němčinu, najít si v práci třeba někoho, kdo s Vámi bude mluvit. Takhle jsem začínal já. Já přijel do Dortmundu, a uměl jsem jen Guten Tag. Neříkám, že teď nějak mluvím, ale rozumím co mi říkají a dokážu odpovědět. Takže, nejjednodušší cestou je:

Facebook - najít si skupinu Češi a Slováci v Německu - těchto skupin je více, já jsem ve skupině "Prace v Nemecku - Schwandorf, Cham, Regensburg a okoli" a hlídat nabídky.

Odkaz na printscreen příkladu: LCyYQqq

Takto jsem začínal já. Přátelé mi říkali, že jsem cvok, že se nemám šanci uchytit, přesto jsem to zkusil. Na začátek bych nehledal nějaké úplně kvalifikované místo, stačí třeba sklad, nebo nějaká linka. No to by asi bylo za mě všechno. Prostě nebát se a zkusit to. V práci mám na směně Rusy, Bulhary, Rumuny, kteří zde žijí i 20 let a dodnes neumí německy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru