Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zápach z úst chvíli po vyčištění

Zdravím vás

Trochu hloupý dotaz, ale snad již podobnou situaci někdo řešil.

Nějakou dobu mě trápí zápach z úst a to i krátce po vyčištění zubů. Zuby si pravidelně čistím ráno a večer, nepravidelně i občas v průběhu dne po aromatickém jídle. Zuby si čistím střídavě sonickým kartáčkem, častěji klasickým Curaprox s měkkými štětinami (střídám co cca 3-6 měsíců). Čistím si zuby, ale také si kartáčkem vyčistím patro, pod jazykem, dásně, ale i jazyk (co nejdáleji to zvládnu, ale natahuje mě). 2x týdně si čistím i mezizibní prostor zubní nití. Pastu používáme stanardní Odol, nebo Colgate.

Přesto i po půl hodině po opravdu důkladném vyčištění cítím nepříjemný zápach.

Problém jsem řešil se svou zubařkou, která na nic nepřišla. K zubaři chodím pravidelně, kaz jsem měl za posledních 30 let pouze jeden a ten se zaplomboval. Zubařka mi zuby kontrolovala, ale pouze mi zakázala ústní vodu, která tomu paradoxně napomáhala.

Takže v tuto chvíli prostě nevím, co dělat dále. Zubařka mi neumí pomoct (a dostupnost zubařů není taková, že bych si ohl říci, že půjdu k jiné). Hygienu se pokouším dodržovat více než standardně, ale nevím, co řešit dále. Jídla jím naprosto standardní (obědy v restauracích klasické menu), jinak takový normální podíl zeleniny a ovoce, na snídani jogurty. Problém hledám delší dobu a pokoušel jsem se vysadit například mléčné výrobky, nebo bílé pečivo, ale beze změny. Kávu nepiju, občas si dám skleničku vína, nebo panáka alkoholu. Když jsem zkoušel pít jen čistou vodu, bylo to asi nejhorší.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslím že zuby máš vylejskaný dost a dost :-), tohle bude problém hlouběji směrem do bříška. Zajdi… poslední
lk1 21.06.2022 14:43
lk1

Myslím že zuby máš vylejskaný dost a dost :-), tohle bude problém hlouběji směrem do bříška.

Zajdi k doktorovi, požaduj sono břicha, (třeba si trochu stěžuj na těžkost kolem žaludku, horší trávení apod.)
Možná se najdou kameny/písek ve žlučníku, který je navíc prosáklý bakteriema, například..

A možná tak do deseti let budeš mít nějaký trávicí problém, tohle je obvykle první upozornění že se něco nedobrého chystá ..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru