Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud tekutinami myslíš alkohol, pak dodržet povolené množství na hlavu.
Jan Fiala 19.04.2022 18:21
Jan Fiala
Ne, vodu
Toulavébotkymnam 19.04.2022 19:59
Toulavébotkymnam
Ty mas limitovanou hmotnost zavazadla a budes tam davat litry vody, ke kterym se behem letu stejne n…
Jan Fiala 19.04.2022 21:22
Jan Fiala
Ale potom až nebudu v letadle budu mít žízeň
Toulavébotkymnam 19.04.2022 21:33
Toulavébotkymnam
A budeš mít i hlad, tak si do kufru pridej i řízky.
Jan Fiala 19.04.2022 21:36
Jan Fiala
K řízku doporučuju přibalit bramborový salát. :-D nový
host 19.04.2022 21:41
host
Ne nový
Toulavébotkymnam 20.04.2022 06:46
Toulavébotkymnam
Až nebudeš v letadle, něco si na pití koupíš. Nebo se napiješ z umyvadla na toaletách, abys ušetřil.… nový
L-Core 20.04.2022 14:26
L-Core
Pozor však na těžkou vodu, tu ti nepovolí do žádného letadla.:-) nový
nerady 21.04.2022 19:53
nerady
Proc by ne? Z hlediska jaderny materialu se resi az v obejemech, ktery se letadlem nevozi. Vzit si s… nový
bahno 27.04.2022 16:15
bahno
Zase další z rodiny podobných otázek. Přečtěte si prosím pravidla která jsou vyvěšená třeba na strán… nový
ml1 20.04.2022 18:24
ml1
Ano může. Nebo prázdnou lahev a po odbavení příručního zavazadla si ji naplnit vodou. Před dvěma let… nový
radek2 24.04.2022 21:34
radek2
Asi záleží i na místě a kontrolórech :) Manželka omylem zapomněla na JFK v kabelce do letadla rozpi… poslední
L-Core 27.04.2022 22:57
L-Core

Zase další z rodiny podobných otázek. Přečtěte si prosím pravidla která jsou vyvěšená třeba na stránkách letecké společnosti (ideálně té, od které máte letenku, ale ono se to moc lišit nebode) nebo letiště. Tam je specifikováno přesně, co kde a v jakém množství může být. Včetně nějakého omezení na obsah alkoholu, pokud se bavíme o pití. Osobně teda považuju za nesmysl vozit si s sebou pití, pokud letím do civilizované země, bude tam možnost pití koupit na místě (nevím nakolik je Egypt nebo kam to míříte civilizovaný, slyšel jsem různé historky svědčící o opaku). Takže maximálně nějakou malou flašku než se dostanu z letiště. A ta může jít do příručního - pochopitelně prázdná (případně vyprázdněná před kontrolou), voda se do ní natočí až za kontrolou, k tomu účelu jsou na letišti potřebná zařízení, teda Praha i Dubrovník je měly (případně se dá voda natočit na toaletě; no v Egyptě bych ale tohle neriskoval). Stejně jsem vodu natočenou na letišti v Dubrovníku vypil až doma.
Při letu mimo EU je taky nutné dodržet celní předpisy, ono i v rámci EU je převoz alkoholu nějak omezený, pořád tady nemáme tu Evropu bez hranic jak je nám prezentovaná. Ale malinovka nebo voda by vadit neměla, na tu snad není uvalené clo.
Pak jsou ještě požární předpisy - Alkohol je hořlavá látka (hořlavé výpary), takže i z tohoto důvodu bude jeho množství omezené.

Jinak pro další otázky: Lithiové baterie v kufru být nesmí, v příručním zavazadle do 100 Wh (na kus ale nevím kolik kusů, protože jsem ani dohromady tolik neměl (30 Ah (99 Wh) powerbanku jsem radši nechal doma), tak jsem to neřešil) chráněné proti zkratu. Alkalické baterie prý nevadí (alespoň mi to říkala paní při předávání zavazadla, já bych si tak jistý nebyl, přinejmenším zapálit můžou). Do kufru se nedoporučuje umisťovat drahou elektroniku, peníze, cestovní doklady a prostě všechno co by hrozilo vyšší cenou (pokud si to do kufru dáte, asi se nic nestane, jenom vám nikdo nic nezaplatí když se to ztratí).
V letadle je možné používat přístroje přepnuté do leteckého režimu (vypnuté vysílání), fotit a filmovat je zřejmě možné bez omezení (fotoaparát nebo kamera musí být přepnutá do režimu v letadle).

Ano může. Nebo prázdnou lahev a po odbavení příručního zavazadla si ji naplnit vodou. Před dvěma lety syn v batohu zapomněl 1,5 l minerálky a kontrola v Praze ji nezabavila, asi si nevšimli. Při odletu z Bulharska měla manželka kovové klíče v kapse a rengenem prošla. A jindy dvakrát neprošla - kostice v podprsence (:-

Asi záleží i na místě a kontrolórech :)

Manželka omylem zapomněla na JFK v kabelce do letadla rozpitou půllitrovku coly, kontrolující portorikánec to (po našem "přiznání se" k opomenutí) z úsměvem vyřešil odhozením PETky do koše, problem solved. Je pochopitelné, že potenciální nitrák v letadle nikdo nechce, taková je holt už doba. Viděl jsem ale také (myslím na Lutonu), jak jednoho agresivnějšího "pípajícího" pasažéra (kvůli opasku a zapalovači) ochranka kamsi odtáhla..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru