Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Smysluplnost zabezpečovačky

Ahoj,

předem se omlouvám, že nevím jakou mám vlastně zvolit kategorii pro dotaz tohoto tipu. Jde mi o to, že potřebuji nějak zabezpečit byt, tudíž zvažuji instalaci jednoduché zabezpečovačky. Je zde pouze jeden vstup, takže čidlo by bylo na vstupní chodbě a pro jistotu ještě v obýváku, kdyby to první nějak selhalo. Mělo by to také funkci, že mi ten systém automaticky zavolá v případě spuštění alarmu. Jenže se obávám, že by mi to k ničemu vlastně nebylo. Když se dozvím o alarmu, tak moje reakční doba je cca hodinu i více, dle provozu. Zavolání policie není asi příliš smysluplné, vlastně nevím co udělá policie, pokud jim dám informaci že se někde spustil poplach o kterém ani nevím zda není falešný. Další součást siréna, která by mohla být umístěná v obývacím pokoji či na balkóně. Zas až tak moc hluku nenadělá a nikdo zde sirénu řešit nebude, je to malý barák s pár byty, kde stejnou řečí mluvíme pouze s jednou osobou, žádné vztahy tu neudržujeme, prostě nikdo se tu s nikým nebaví a dům zůstává často prázdný úplně, což si potenciální "vetřelec" snadno zjistí dle prázdného parkoviště, takže kdyby sem přece jenom přijela policie(pokud by přijela vůbec), tak asi bude jenom stát u zamčených vchodových dveří. Nemohu si dovolit žádná příliš drahá řešení jako pulty ochrany už vůbec ne. A mám tu něco o co opravdu nechci přijít. Prosím napadá někoho něco, v problematice zabezpečení se nevyznám a možná uvažuji úplně mylným směrem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když to tak čtu, na zabezpečovačku bych se vyprdnul. - pořídit bezpečnostní zámek, nebo lépe komple…
host 08.05.2022 17:26
host
Nebo to dát do trezoru do banky. nový
L-Core 10.05.2022 10:08
L-Core
Nebo tak. Jenom to stojí peníze a nemáš k tomu přístup 24 hodin denně. poslední
host 10.05.2022 10:25
host
Nevím jak je byt a následně chodba za vchodovými dveřmi široká a jak to půjde udělat. Za normální vc… nový
nerady 08.05.2022 22:17
nerady
Podla mna toto je presne pre teba. K tomu si kup lacnu cinsku kameru, co ma zadarmo cloud, aby si si… nový
fleg 09.05.2022 10:29
fleg

Když to tak čtu, na zabezpečovačku bych se vyprdnul.

- pořídit bezpečnostní zámek, nebo lépe komplet dveře, pokud máš nějaké papundeklové
- do domu pořídit kamerový systém, ale asi bude problém domluvit se se sousedy
- v tom případě si pořídit kamerový systém do bytu, třeba dveřní kukátko s kamerou atd...

A mám tu něco o co opravdu nechci přijít.

Pokud to není starožitná jarmara po babičce, tak si kup trezor.

Nevím jak je byt a následně chodba za vchodovými dveřmi široká a jak to půjde udělat. Za normální vchodové dveře nainstalovat další bezpečnostní. Na těch prvních mít nějaké čidlo a jak dojde k porušení tak volat policii. Ideální to je u dveří, které se otevírají do chodby ale to je nepovolené. Měl to takto kamarád na chatě. Za normálními dveřmi bezpečnostní dost nedobytné. Jelikož první dveře se otevíraly ven a ty druhé dovnitř byl mezi nimi jen minimální prostor a při jakémkoliv páčení těch druhých dveří musely ty první být otevřené. Za první dveře dával flašku rumu a 100,-Kč. Na papírku byl nápis "Pokud seš alespoň trochu chytrý tak sebereš flašku, prachy a zmizíš". Na prvních dveřích bylo čidlo a on okamžitě vyrozumíval policajty. Úspěch byl tak 50 na 50, nicméně chatu mu po tomto zabezpečení už nikdo nevykradl. Sirénu bych nedával.

Podla mna toto je presne pre teba.
K tomu si kup lacnu cinsku kameru, co ma zadarmo cloud, aby si si vedel pozerat obraz zvonku a hned po obdrzani poplachu sa budes moct pozriet, co sa deje.
Cele ta to vyjde tak do 200 eur a ak nie si uplny lempl a budes citat navody tak to cele rozbehas aj sam.
Sirenu urcite neodporucam, to by ta susedia nemali radi, sirena v byte samozrejme spravi obrovsky ramus.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru