Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hraní na sopránové ukulele

Ahoj,
několik let zpátky jsem zkoušel hrát na kytaru, ale mám hendikep levé ruky (náchylnější na bolest, omezená mobilita, trochu nemotorná), a tak jsem se kvůli rozměrům kytary daleko nedostal. Před nedávnem jsem ale začal zvažovat, že si pořídím sopránové ukulele, které by mi svými menšími rozměry mohlo vyhovovat a díky tomu že má jen čtyři struny bych se snad mohl s levou rukou nějak přizpůsobit.

Chtěl bych se proto zeptat těch, co mají s ukulele zkušenosti, jak se vám s ním začínalo? Rád bych se seznámil se zkušenostmi těch, kteří se s tímto hudebním nástrojem již setkaly, abych se mohl lépe rozhodnout nad jeho zakoupením.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Žen zde moc není, takže na ty, které se s tímto hudebním nástrojem již setkaly, budete čekat dlouho.…
Kurt 11.06.2022 10:24
Kurt
https://www.youtube.com/watch?v=pLgJ7pk0X-s
mif 11.06.2022 13:05
mif
ukulele a blízke príbuzné charango je náročnejšie na motoriku prstov ako gitara,ukulele má menšie pr…
audax mobile 12.06.2022 06:42
audax mobile
Třeba Tony Iommi od Black Sabbath. poslední
Prim 12.06.2022 15:32
Prim
Nebo tu kytaru/ukulele ptoste otoc, brnkej mene pohyblivou rukou a akordy se naucpravou
Jan Fiala 12.06.2022 10:24
Jan Fiala

Žen zde moc není, takže na ty, které se s tímto hudebním nástrojem již setkaly, budete čekat dlouho.
Pokud máte nemotornou levou ruku a jste pravák, tedy levou držíte akordy, pak pro vás dle mého soudu sopránové ukulele moc vhodné není, protože má pražce hodně blízko u sebe a budete mít problémy s hraním (zvláště, pokud nemáte subtilní prsty).

ukulele a blízke príbuzné charango je náročnejšie na motoriku prstov ako gitara,ukulele má menšie pražce,to už spomenul Kurt,ale vzhladom na malý počet strún sa používa viac prstov súčasne na "brnkanie"-obvykle ukazovák a palec,čo je ďalší problém navyše,pokial by si na to využil lavú ruku,ktorá má postihnutú motoriku a navyše je náchylná na bolesť....zasa na druhej strane poznám ludí,ktorí hrajú na gitare s protézou jednej ruky a ide to.......ideálne by bolo zájsť do predajne hudobných nástrojov a vyskúšať to,ako Ti to vôbec sadne do ruky,než vôbec začneš uvažovať o kúpe.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru