Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Práce a technicky obor, udělal jsem dobře ?

Dobrý večer, chtěl bych zde najít odpověď na moji otázku. Skoro rok jsem na ÚP, žiju u rodičů a přivydělávám si brigádami (poslední měsíc rovnýmim zbožím v Kauflandu). Moje vzdělání…studoval jsem (a dostudoval magistra) Kybernetiky na FEL ČVUT, chodil jsem na jazykový gympl - Angličtina a Němčina pokročily a Španělština začátečník (trochu jsem ji flákal).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nějak tu chybí ta otázka.
Wikan 30.06.2022 22:34
Wikan
Otázku máš hned v nadpisu - jestli udělal dobře? :))
host 01.07.2022 13:03
host
No, k dobru mu jde připsat, že se aspoň trochu snaží a dělá ty brigády, aby od rodičů aspoň nemusel…
gilhad 01.07.2022 18:17
gilhad
Má vzdělání ve velmi zajímavém oboru a dělá v Kauflandu. Tak buď práci nehledá, nebo si příliš vybír…
Prasak 01.07.2022 19:55
Prasak
Co si z VŠ pamatuju, tak spousta lidí (ne-li všichni) si našla zaměstnání už při řešení diplomky (zv… nový
ml1 19.07.2022 15:12
ml1
vystudoval si technický obor a rovnáš oplatky a sunary v obchodě? to je to teď na trhu práce špatný?… nový
Whatever 06.07.2022 17:29
Whatever
Možno v oblasti kybernetiky robiť nechce - aj ja som magister (síce v úplne inom odbore), ale vo "sv… nový
haseimpfeffer 08.07.2022 00:01
haseimpfeffer
tak mě v tom případě zajímá proč člověk zůstává tři roky na oboru kterým se nechce živit a po těch t… nový
Whatever 08.07.2022 10:48
Whatever
vystudoval si technický obor a rovnáš oplatky a sunary v obchodě Třeba nic jiného opravdu nebylo. A… nový
ml1 19.07.2022 15:08
ml1
Mam 50kKc bonus za programatora, jehoz zivotopis se dostane na personalni prese mne. 30kKc dostanu,… nový
bahno 20.07.2022 11:24
bahno
wow... Vážně jsem se měl na FITu víc snažit poslední
Whatever 21.07.2022 11:52
Whatever
A je něco, co umíš? Na vzdělání se neptám (taky bych byl v Plzni za půlrok JUDr. ]:)). nový
mif 08.07.2022 16:31
mif

No, k dobru mu jde připsat, že se aspoň trochu snaží a dělá ty brigády, aby od rodičů aspoň nemusel loudit kapesné ... ale na to nepotřebuje takové vzdělání a s takovým vzděláním by měl mít na podstatně lepší, náročnější a výrazně lépe hodnocenou práci ...
jako samozřejmě, že i skladník si může číst Vergilia v originále, ale člověk schopný číst Vergilia v originále by měl být schopný i dělat náročnější a lépe placené práce než příležitostného skladníka ....

Co si z VŠ pamatuju, tak spousta lidí (ne-li všichni) si našla zaměstnání už při řešení diplomky (zvlášť ti, co měli diplomku zadanou průmyslovým partnerem měli zaměstnání takřka jisté, o jednoho kolegu se dokonce přetahovali dvě firmy). Když to tak vezmu, tak jsem na tom podobně a pořád se motám kolem toho, co jsem v diplomce načnul (tehdy jsem si bláhově myslel, že jsem to vyřešil, případně že to je dávno vyřešené), z vedoucího práce je nyní můj šéf.

vystudoval si technický obor a rovnáš oplatky a sunary v obchodě?
to je to teď na trhu práce špatný? zkus se zeptat do nějaké firmy kde se dělá s technikou jestli někoho neshání... takových firem všeho druhu je snad plno ne... na tyhle pozice někoho shání furt

vystudoval si technický obor a rovnáš oplatky a sunary v obchodě

Třeba nic jiného opravdu nebylo. Ale to se mi nezdá, po absolventech techniky je veliká sháňka. Dokonce ani nevadí nulová praxe, absolventi totiž mají ze školy přehled o novinkách. Takže je divné, být na rok na ÚP a rovnat krabice ve skladech, na to neni potřeba snad ani základka. Za stejný plat by byla i ta nejpodřadnější inženýrská práce (pamatuju si, když jsem začínal a porovnal jsem svou výplytu s otcem (popelářem, či správně přepravním manipulantem při svozu TKO) měl jsem o stovku méně, to mě trochu zarazilo na co jsem tolik let studoval, ale to se časem zlepšilo a dneska mám mnohem víc) která by nestála tolik fyzického úsilí.
Co vídám vylepené inzeráty, tak programátory shánějí všude (pro absolventa kybernetiky práce jak dělaná). Jinak právě by se dalo zajít nebo obeslat technické firmy, zda jim nějaká pracovní síla neshází, nevím jak teď, ale dříve firmy jako siemens a abb (a jistě řada dalších, od těchto dvou jsem to slyšel osobně) sháněly vysokoškoláky na kde co a spíš to vyznělo tak jako přihlaste se a my už pro vás nějakou práci najdeme. S vysokoškolským diplomem se práce na ÚP nehledá, ÚP je dělaný spíš na rovnání beden a podobné práce pro cvičené opice (takovou tu nepočitatelnou masu).

Mam 50kKc bonus za programatora, jehoz zivotopis se dostane na personalni prese mne. 30kKc dostanu, pokud se ten clovek nastoupi, i kdyby to druhej den skoncil. Podotykam ze nase firma dava velmi maly bonusy, "vedle" je to dvounasobek a vic. Nejsou, bereme i "hobbiky" co nemaj vubec relevantni vzdelani a po vecerch si doma kuti.
Pokud programator nemuze sehnat praci, je nekde hodne velkej problem - smrdi tak, ze se s nim pohovor v jedny mistnosti neda vydrzet, nebo je to totalni asocial co ze sebe nevymackne ani dobry den nebo neco podobnyho. A to se jim promiji skoro vsechno, i co by na jinejch pozicich vubec neproslo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru