Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno rukavice na bicykel do 25€

Nazdar, poradí niekto s výberom rukavíc? Len nenáročné využitie, hlavne na cestovanie do práce cca 3km. Venujem sa cyklistike v malej miere aj v rámci hobby čiže občas by som ich v chladnejšom počasí využil aj na dlhšie trasy. Doteraz som nikdy rukavice nepoužíval ale v chladnom počasí je to niekedy aj na pár kilometrov dosť nepríjemná záležitosť. Dá sa kúpiť niečo na celoročné využitie alebo je vhodnejšie kúpiť 2/3 do odlišného ročného obdobia? Chcem to na celoročné využitie čiže aj v zime. Vhodné do teploty -10C / +10C.
Poslúži dobre niečo takéto?
https://www.aliexpress.com/item/32835928748.html
https://www.aliexpress.com/item/1005003787199224.html
https://www.aliexpress.com/item/1005003387222115.html

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Aliexpres? Nebylo by jednodušší zajet do Decathlonu a tam se podívat, co mají?
Prasak 28.07.2022 20:15
Prasak
Jednodušší, rychlejší a s možností vyzkoušení velikosti ano, ale zrovna tohle tazateli nebudu rozmlo…
Potkan007 28.07.2022 20:41
Potkan007
Vyskúšam prednostne to čo nájdem v miestnom obchode pre športové potreby ale ako píšeš... Pravdepodo… nový
KMX 29.07.2022 15:38
KMX
Bol som dnes pozrieť do lokálneho obchodu a v cenách do 25€ to boli vyslovene odje***. Nepohodlné, z… nový
KMX 30.07.2022 16:08
KMX
V chladnom pocasi je dobre mat kvalitne lyziarske. Vzhladom na vzdialenost a sposob vyuzitia mimo zi… poslední
fleg 31.07.2022 11:06
fleg

Jednodušší, rychlejší a s možností vyzkoušení velikosti ano, ale zrovna tohle tazateli nebudu rozmlouvat, sám mám rukavice z Ali a nejeden dres taky. Když se člověk vyhne tomu úplně nejlevnějšímu, přečte si recenze a kouká na něco typu v dotazu, koupí velice dobře. Případně na bike-foru je hromada témat na způsob co stojí za to koupit z Ali, recenze, reálné fotky a pocity. U nás na můj vkus chybí "střední třida" oblečení na cyklistiku a divím se, že do toho nějaký výrobce nejde. Člověk buďto koupí něco úplně základního z obchodů typu Decathlon, Lidl, nebo pak dresy v hladině 1500+ ze speciálek a rukavice pomalu k tisícovce. On i ten Decathlon umí kvalitní a dobře fungující oblečení, ale cenou už pak taky leze do těch výšin cykloobchodů. Ty levné věci jsou fajn, když člověk vyrazí na kolo pětkrát přes léto klidným tempem s rodinkou, ale na lítání po kopcích, kdy se hodně potíš, to není. Je to takové po hmatu dost umělé, málo dýchající, pot se drží na tobě, žádná slast. Tahle lepší Čína je cenou spíš k Lidlu a materiálem na dvou třetinách cesty k tomu drahému.

Vyskúšam prednostne to čo nájdem v miestnom obchode pre športové potreby ale ako píšeš... Pravdepodobne tam nájdem totálny low-end a potom až hi-end. Nechcem vyslovene zle rukavice ktoré ma budú denno denne štvať a zase tiež nechcem vysoliť 100€ za rukavice. Ale možno tam bude niečo a samozrejme možnosť vyskúšať je výhoda.
Úplne súhlasím čo píšeš ohľadom trhoviska ali. Poznám mnoho ľudí ktorý to odsudzujú pretože si tam kúpili za pár eur niečo čo sa u nás predáva za 10-30x násobok ceny s tým že to čo kúpili takmer zadarmo je šmejd. Ja sa tým úplne najlacnejším položkám zvyčajne vyhýbam, prejdem si rating, popis a zvyčajne beriem strednú triedu spomedzi ponuky ali. Mnoho krát by som povedal že tamojšie produkty strednej triedy sú hi-end nášho lokálneho trhu. Mám hromadu veci ktoré som tam kúpil a roky ich využívam k maximálnej spokojnosti pritom sú násobne lacnejšie ako rovnaká kvalita z nášho trhu.

Bol som dnes pozrieť do lokálneho obchodu a v cenách do 25€ to boli vyslovene odje***. Nepohodlné, zle obšité a celkovo toto by som na rukách nosiť nechcel. Objednal som tieto: https://www.aliexpress.com/item/1005003771168057.html Za tých 6€ nič veľké nečakám ale možno prekvapia kvalitou a hlavne funkčnosťou. Na jar/jeseň to snáď postačí a na zimu kúpim niečo hrubšie. Jedná sa o nejakú vedľajšiu distribúciu alebo fake a originál by mal byť od značky Giyo ale vraj je to z tej istej fabriky len priamo pod značkou Giyo stoja 2x toľko. Pred pár rokmi som kúpil z ali lyžiarske rukavice za cca 20€ a kvalitou sa rovnajú aj násobne drahším z nášho trhu. Výborné aj do mrazov -20C.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru