Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zbrojní průkaz - základní dotazy (je tu někdo znalý?)

Zbrojní průkaz - základní dotazy (je tu někdo znalý?)

Zbrojní průkaz (skupina E - ochrana majetku a osob).

1) Jak dlouho ho trvá získat? Pokud nemám žádné zkušenosti se zbraněmi, nikdy jsem z žádné nestřílel, a TED se rozhodnu si udělat zbrojní pas... Za jakou, nejkratší možnou dobu, ho mohu získat (započítáno časově vše)... Střelecká příprava, učení na zkoušky, zkoušky (praktické, teoretické), veškeré "formality" a dokumenty atd. Prostě od začátku do konce, kolik času minimálně to tak potrvá...? Měsíc? 6 týdnů? 2 měsíce...?

2) Kolik to tak stojí? Zbran řekněmě 20 000 kč + náboje. Kolik stojí ale samotné vyřízení zbrojního pasu (vše kromě zbraně a nábojů)..? Tzn. veškeré formality a poplatky za ně, zkoušky, střelecká příprava, "vstupné" na střelnici atd. atd... Kolik tak můžu CELKOVE čekat, že mě bude stát získání zbrojního pasu (VŠE kromě samotné zbraně a nábojů)...?

3) Četl jsem kdysi kdesi, že snad v ČR měl být přijat zákon? (nevím jestli nakonec byl...?) že policie může přijít do domu/bydliště držitelů zbrojního pasu JEN TAK... Bez jakkékoliv záminky, bez jakkéhokoliv "povolení k prohlídce" atd... Prostě jakmile jste jednou držitelem (legálním) zbrojního průkazu (a zbraně- pistole) v ČR, tak se otevíráte neomezeně k jakkékoliv prohlídce policie, kdykoliv se jí zachce, bez jakkéhokoliv důvodu, prostě vám "vlezou domů kdy se jim zachce, bez jakkékoliv příčiny a povolení atd."...? Je to pravda? Byl ten zákon přijat? Nebo se mi to s něčím plete...?

Děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...