Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak psychicky zvladat skolu?

Ahoj, prosila bych o radu. ( predem se omlouvam za pravopis) Jsem v 8. tride, vim, ze si ted rikate neco ve smyslu : „co tahle muze mit za problem” nebo taky „zase dalsi co se snazi byt zajimava”, ale mam problem. Snazim se ucit, ale zaroven se bavit s kamarady a uzivat si. Posledni dobou se fakt snazim pul na pul. Nejdou mi predmety jako je např. Matika, ajina, s temi mam nejvetsi problem. Na matiku mame ucitelku, ktera opravdu neoceni snahu, a misto toho, aby nam to vysvetlila, tak nam navali petku a jeste nas serve. Kazdemu se fakt zhorsila znamka a prumer z matiky Nemyslim si, ze takhle by se ucitel mel chovat. Jeji pristup je fakt spatny, vubec se o nic nesnazi, a furt nam dava same testy na veci, co jsme si nerikali, dostavam neustale ctyrky, petky. Treba ji ukazu fakt velkou snahu, pripravuji se fakt dlouho, ale ona ma stejne porad kecy, ze takhle si znamku nevylepsim, ze nic nedelam atd… . Proto fakt prosim, iz nevim co mam delat a na skole mi fakt zalezi. Mame skveleho tridniho a ucitele tam nejsou vubec spatni (krom par vyjimek samozrejme) vychazim s nemi fakt dobre. Doslo to s ni az do bodu, ldy se mi o ni zda, zdaji se mi sny jak na me treba rve. Nezvladam to, a dala bych cokoli za to ji uz nikdy nevidet. Doufam ze mi nekdo poradi, jelikoz z toho po skole vzdy nejsem uplne ok. Mam pocit, ze jsem fakt debil uz, prijdu si, jako bych do ty skoly proste vubec nepatrila, a taky mam strach, ze se nedostanu na zadnou lepsi skolu a budu na ucnaku. Chtela bych si najit nejakou lepsi skolu, od malicka jsem chtela byt ucitelkou.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Slečno, co se třeba domluvit se spolužáky a v matematice se snažit společně? Malá skupina 3-4 by si… nový
ST 26.10.2022 21:51
ST
Teď by to ještě chtělo slyšet druhou verzi příběhu od té hrozné paní učitelky... Třeba by se ukázalo… nový
host 28.10.2022 15:48
host
koukni se třeba sem. https://www.svobodauceni.cz/ žiješ v totalitě, zvané demokracie. nikdo s tim n… poslední
VitekH 08.11.2022 00:53
VitekH

Slečno, co se třeba domluvit se spolužáky a v matematice se snažit společně? Malá skupina 3-4 by si mohla dost pomáhat. Můžete si matematiku navzájem vysvětlovat a společně se ji učit. Matematika pomáhá vytrénovat mozek. Pokud člověk není nadaný, tak musí matematiku vysedět, počítat a počítat. Nesnažte se na matematiku kašlat. Dobré chvíle přijdou a navodí fajn pocit, když se začne dařit. Když si člověk uvědomí, že to začaj chápat, že tomu rozumí, že ot umí vysvětlit kamarádovi a tím mu pomůže. Pomáhejte si navzájem a drže při sobě.

Člověk v životě musí vyjít s různými lidmi. Nemá smysl se trápit kvůli jednomu. Naučte se učit, škola vás to těžko nenaučí. Spojte síly s těmi, kteří jsou ochotní si navzájem pomáhat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru