Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nanocastice stribra v oralnim spreji

Spory ohledně výrazu "Heavy Metal"
Podle Mezinárodní unie čisté a aplikované chemie nebo IUPAC může být výraz "těžký kov" "bezvýznamným termínem", protože neexistuje standardizovaná definice těžkého kovu. Některé lehké kovy nebo metaloidy jsou toxické, zatímco některé kovy s vysokou hustotou nejsou. Například kadmium je obecně považováno za těžký kov s atomovým číslem 48 a měrnou hmotností 8,65, zatímco zlato typicky není toxické, i když má atomové číslo 79 a měrnou hmotnost 18,88. U daného kovu se toxicita značně liší v závislosti na alotropickém nebo oxidačním stavu kovu. Šestimocný chrom je smrtelný; trojmocný chrom je nutričně významný v mnoha organismech, včetně lidí.

Některé kovy, jako je měď, kobalt, chrom, železo, zinek, mangan, hořčík, selén a molybdenum, mohou být husté a / nebo toxické, přesto jsou pro člověka nebo jiné organismy vyžadovány mikronutrienty.

Základní estery těžkých kovů mohou být potřebné k podpoře klíčových enzymů, působení jako kofaktory nebo pro reakce s oxidačními redukcemi. I když je to nezbytné pro zdraví a výživu, nadměrné vystavení těmto prvkům může způsobit poškození buněk a onemocnění. Konkrétně mohou přebytečné kovové ionty interagovat s DNA, bílkovinami a buněčnými složkami, které mění buněčný cyklus, což vede k karcinogenezi nebo ke smrti buněk.
Tady to odborníci vysvětlují.:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny