Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nanocastice stribra v oralnim spreji

Ahoj,

pri ceste metrem jsem narazil na reklamu na pripravek Coldisept nanoSilver. V tehle rade se vyrabi spreje do nosu, krku a kapky do usi. Na plakatu se pise, ze obsahuje "nanocastice stribra", ktere maji protizanetlive ucinky. Nejsem lekar, a tak by me dost zajimalo, jak toto muze byt zdravotne nezavadne a dokonce pomahat. Jako laika me automaticky napadlo, ze se castice tezkeho kovu mohou dostat do krevniho reciste, kde to zpusobi neplechu.

Predem diky za nejake vysvetleni.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jako laika me automaticky napadlo, ze se castice tezkeho kovu mohou dostat do krevniho reciste, kde…
Kurt 26.10.2022 10:01
Kurt
Těžký kov je jakýkoliv kov či polokov, který představuje hrozbu pro životní prostředí. Termín vznikl…
Wikan 26.10.2022 11:12
Wikan
A já blbec si myslel, že zlato je nejtěžší a ono tam jako těžký kov není zmíněné. Asi se to od dob m…
nerady 26.10.2022 13:39
nerady
To se pleteš, protože kilo zlata je mnohem těžší než kilo polystyrenu.:-D I když těžší ne, dneska už…
Karel04 26.10.2022 14:03
Karel04
Karle - kilo bude stále kilo. Či už ako váha, alebo hmotnosť. Pletieš si to z mernou hustotou. Zlato…
yYy 31.10.2022 19:30
yYy
Asi jsi nepochopil, proč jsem tam dal toho smajlíka:-D a bereš to zcela vážně.]:)
Karel04 31.10.2022 19:53
Karel04
Jo Karle 04 někteří lidé naše " štěklování " berou vážně a tak je to v celém životě. My z toho máme… poslední
nerady 31.10.2022 21:43
nerady

Těžký kov je jakýkoliv kov či polokov, který představuje hrozbu pro životní prostředí. Termín vznikl s odkazem na škodlivé účinky kadmia, rtuti a olova, jejichž společným rysem byla vyšší hustota než železo. Dnes se však používá i pro další podobně toxické kovy či polokovy, jako je arsen bez ohledu na jejich hustotu. Často uváděnými těžkými kovy jsou chrom, kobalt, nikl, měď, zinek, arsen, selen, stříbro, antimon, rtuť, thalium a olovo. Byly navrženy i přesnější definice těžkých kovů, žádné se však nedočkaly výraznějšího uznání.

https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C4%9B%C5%BEk%C3%A9_kovy

A já blbec si myslel, že zlato je nejtěžší a ono tam jako těžký kov není zmíněné. Asi se to od dob mého vzdělávání změnilo, jelikož když vidím film s nějakou loupeží zlata tak to vypadá, že to má váhu jak polystyren.:-)

Karle - kilo bude stále kilo. Či už ako váha, alebo hmotnosť. Pletieš si to z mernou hustotou. Zlato má väčšiu hustotu ako polystyrén - t.z. že zlato pri 1 kg (bodaj by som mal kilo zlata, to by bol život :-D) strčíš aj do malej taštičky, ale kilo polystyrénu ledva napcháš do vreca.

Jo Karle 04 někteří lidé naše " štěklování " berou vážně a tak je to v celém životě. My z toho máme "prdel" a někdo to bere vážně. Kde už jinde by si důchodci mohli ulevit než na nic neříkající debatě. Manželku to nezajímá i když koloidní stříbro nějaký pátek užívala a britští důstojníci v 19 století díky polním lahvím ze stříbra měli pohodlnější život ohledně hajzlíku než jejich podřízení vojáci.:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru