Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ručně/Manuálně vrtaná studna 5-10m - jak dlouho to potrvá s tímto nářadím...?

Trochu offtopic, ale ne moc - máš projekt? Nebo ses jen tak rozhodl, že si vykopeš studnu?

Abys neskončil v černé kronice...
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-na-breclavsku-neprezil-pad-do-studny-40292037

Každá studna je podle platných předpisů považovaná za vodní dílo (vodní stavbu). Budování této stavby musí mít všechny náležitosti; základem je projekt. Ten může vypracovat jen osoba nebo firma, která má k tomu platné oprávnění – autorizovaný inženýr v oboru stavby vodního hospodářství. Projektová dokumentace musí obsahovat mimo jiné náležitosti pro územní řízení a vodoprávní řízení. Účastníky řízení jsou: stavebník či majitel pozemku, kde bude studna budována, obecní úřad, majitelé sousedních pozemků a další osoby či organizace, které mohou být stavbou studny omezeni ve svých právech.

Než se začne navrhovat projekt, je třeba dodat projektantovi požadavky na studnu – nejdůležitějším je požadované množství vody. Toto množství se určuje podle vyhlášky č. 48/2014 Sb., [8] která v příloze č. 12 stanovuje orientační spotřebu vody.

https://www.estav.cz/cz/6060.jak-se-buduje-studna-vrtana-a-studna-kopana-pozor-na-stavebni-povoleni-i-spravny-druh-studny

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny