Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sprej proti octomilkám muškám

Já na jejich masivní hubení mám jakýsi pofidérní sprej co se fakt jmenuje "Supa Killa" a určit není bio-eko-insect-friendly ale jednotlivé mušky bych tím nehonil - jen to při nějaké massivní vlně občas stříknu na okno, kde sedají (a pak časem pochcípou kdekoli) a člověk se tam omylem nedotkne (nedělám si iluze, že by laciný a účinný přípravek byl zároveň neškodný).

Na trvalý boj mám PET flašku od koly, kam jsem kápnul kapku jaru, dal polévkovou lžíci octa a asi deci vody, do víčka šídlem prorazil díru asi půl cenťáku v průměru (a ta se časem trochu zatáhla) a otřepy nechal viset do flašky, aby se muškám ještě hůř hledal východ (= žádné začišťování).

Ono se to nezdá, ale redukuje je to po stovkách a nedá to žádnou práci - prostě si to stojí vedle odpadkáče a mušky do toho lezou samy. (Schválně jsem je občas zkusil počítat - vypadáto jako skoro prázdné, ale utopené mušky jsou malé a dokud se dají počítat, tak i stovka vypadá jak nic.)

Vyměňuju to tak jednou za půl roku - starou láhev vyhodím, novou přichystám. Nesmrdí to, nevrčí to, nežere to elektřinu ani chleba, není to jedovaté pro mazlíčky a funguje spolehlivě (a hlavně podchytí malé množství invazníků samo od sebe).

Toho jaru jen symbolickou kapku, aby se snížilo povrchové napětí vody a mušky se lépe topily, ocet používám nejlacinější octový, ale stejně dobře (ne-li lépe) by fungoval jablečný nebo víno, nebo nahnilé ovoce nebo jiné lákadlo na mušky. Ta voda by měla mít hladinu přez celá průřez a nemusí jí být moc (stačí muškám nad hlavu, ale bacha, ony se, mrchy, dole vrství :-p)

Člověk tu kapku octa necítí ale ty potvory na to mají specializované buňky, tak jim stačí i půl roku zvětralý. A malá kapka jaru nezabije ani myš, to už se spíš udáví hryzáním té PET flašky :-D (Čili na myši nutno líčit jiné pasti ]:))

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny