Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Můžu si nechat doporučený nevyzvednutý dopis znovu poslat poštou domu...?

Můžu si nechat doporučený nevyzvednutý dopis znovu poslat poštou domu...?

Dobrý den

Prisel mi doporučený dopis do vlastních rukou z ministerstva. Byl jsem doma ale postacka se ani neobtěžovala zvonit a hodila ten listecek upozornujici ze mam doporuceny dopis rovnou do schranky. Mam ho ulozeny na poste. Je možné si někde online nebo zavolanim nechat ten dopis znovu doporucit na svou adresu domu...? Je tam uvedeno cislo, staci si zavolat a rict postačce at to znovu doručí...? Funguje to takto? Nebo jakmile je to jednou uloženo tak musím na poštu už fyzicky...?

(absolutne nechapu proc nezvonila)

Díky

Předmět Autor Datum
https://www.ceskaposta.cz/sluzby/ostatni-sluzby/opakovane-doruceni
Wikan 25.01.2023 15:39
Wikan
Ano to jsem taky našel, takže to jde...? Co ja vim tak rodice kdyz se jim to stalo tak tam vzdycky…
Dopis 25.01.2023 16:31
Dopis
Tak oni by měli i zkusit, jestli někdo není doma a nedělají to. Takže ti nezbývá nic jiného, než to…
Wikan 25.01.2023 16:59
Wikan
Zavolej na poštu, že žádáš o opakované doručení. Když to odmítnou, tak se slušně zeptej, za kým máš…
Karel04 25.01.2023 17:48
Karel04
Byla před několika lety v televizi kauza kolem doručování. Obyvatelé jednoho pražského předměstí nam… poslední
ml1 26.01.2023 13:09
ml1
Kolik kilometrů máš daleko poštu, že je problém si pro dopis zajít? Ale radši budeš několik dní zjiš…
host 25.01.2023 20:00
host
v rodině neodpovědný posták předpokládám :-)...
Dopis 25.01.2023 20:42
Dopis
Jedo opakované doručení by mělo být zadarmo. Jinak stačí přes stránky pošty se přihlásit, přesný pos…
ml1 26.01.2023 13:05
ml1

Ano to jsem taky našel, takže to jde...?

Co ja vim tak rodice kdyz se jim to stalo tak tam vzdycky sli osobne...

Taky jsem se dival na ten jejich online "formular" a tam jsem zadnou takovou moznost opetovneho doruceni nenasel... Jen (pre)poslat na jinou adresu (coz je zpoplatnene) nebo poslat na jinou postu, jedine dve moznosti, zadne "opakovane doruceni" ani nic takoveho jsem tam nenasel... Ale to bylo online...

Takze kdyz tam zavolam tak tu službu poskytují...? (protože já už vidím jak mi protivná baba bude tvrdit že ne a že tam musím osobně)...

Máe to někdo vyzkoušené že to takto funguje a na zavolani proste musi znovu dorucit osobne domu doporuceny dopis?

Dekuji

Zavolej na poštu, že žádáš o opakované doručení. Když to odmítnou, tak se slušně zeptej, za kým máš při vyzvedávání zajít k sepsání písemné stížnosti na doručovatelku a služby vaší pošty. Ta doručovatelka ale stejně bude tvrdit, že samozřejmě zvonila a lístek vhodila až potom a že asi máte vadný zvonek.

Byla před několika lety v televizi kauza kolem doručování. Obyvatelé jednoho pražského předměstí namísto aby si stěžovali na poštu (která tyhle stížnosti zametá pod koberec) čli se stížností na telekomunikační úřad. A ten asi stžnost uznal, protože pošza za to dostala slušný flastr. Je otázkou, nakolik se situace od té doby zlepšila, ale tehdy bylo vidět značné zlepšení, jak pošta chvíli sekala latinu, ale už jí zase odtrnulo, taky mám poslední dobou víc nevyzvednutých zásilek a u některých jsem si jistý, že doma někdo byl.

Jedo opakované doručení by mělo být zadarmo. Jinak stačí přes stránky pošty se přihlásit, přesný postup si nepamatuju, ale zvládli jsme to i z dovolené, kde naštěstí byl internet (lísteček jsme našli při odjezdu). Je k tomu potřeba číslo zásilky a ověřovací kód, obojí je na tom papíru a tam se dá objednat opakované doručení běžnou pochůzkou (zadarmo) opakované doručení zvláštní pochůzkou (za peníze) nebo prodloužení úložní doby, což bylo právě to, co jsme potřebovali. Pak po návratu z dovolené stačilo dojít na poštu, tam zdůraznit, že byla prodloužená úložní doba (aby to hledali v hlubší geologické vrstvě) a bylo to. On to nebyl nijak důležitý dopis, bylo to jen písemně to, co už bylo dohodnuté, ale asi by bylo zbytečné aby se to vracelo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru