Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem (E-shop) Vrácení zboží do 14ti denní lhůty - Data odkdy dokdy (prevzetí, poslani, informovani...?)

Dobrý den

V případě že jsem koupil zboží přes internet (počítačové věci), tak je možnost vrácení zboží do 14ti dnů, že ano.
Chci se ale zeptat, jak se přesně ty termíny počítají...?

1) 14 dnů začíná bežět od data kdy jsem zboží převzal (tedy kdy mi ho (v mém případě) česká pošta doručila) - ano? (Tedy nezáleží na datu objednávky, nezáleží na datu platby atd. záleží jen na datu doručení ("kdy to mám v rukách")...?)

2) 14 ti denní lhůta zahrnuje i víkendy...? (NEjde o 14 PRACOVNICH dnů)...?

3) A lhůta platí dokdy...? 14 dnů do data dokud zboží fyzicky nevrátím do prodejny? Nebo do 14 dnů kdy ho prokazatelně pošlu (např. doklad od české pošty nebo jiného dopravce) že jsem zboží fakt poslal do těch 14 dní... (bez ohledu už na to kdy vrácené zboží skutečně fyzicky dojde do prodejny (bez ohledu na to jak dlouho bude doručení českou poštou trvat))...?

Např. zboží převezmu 1. unora (a až do 15. unora ho muzu vratit) a já toho 15. února zboží přinesu na poštu (nebo jiného dopravce) a pošlu zpátky toho 15. února a budu mít potvrzení že jsem to poslal toho 15. února... I když zboží do sídla firmy dojde až třeba - co já vím - 18. února... stále to platí (14 dní) a firma mi vrátí peníze...? Záleží jen na tom kdy zboží pošlu zpátky, nebo záleží čistě jen na tom kdy zboží skutečně fyzicky dorazí zpátky do prodejny...? (A musím tedy počítat předem s možnou prodlevou dopravce (pokud to chci stihnout)...?)

4) Nebo je to tak (někde jsem to taky četl) že stačí do těch 14ti dnů firmu písemně vyrozumět (stačí email) že odstupuju od kupní smlouvy v rámci těch 14 dní... zboží pak můžu poslat o něco později... Těch 14 dní platí jen pro vyrozumění (mého informování firmy) že odstupuju od smlouvy...?

Díky

Předmět Autor Datum
Počítá se to od data převzetí a lhůta je včetně dnů pracovního klidu. Ten termín je pro odstoupení o… poslední
Wikan 26.02.2023 18:03
Wikan

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru