Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno bicykel CTM Zephyr vs Rambler

Hodnotit bike len podla vahy je blbost podstatne su suciastky.
Zephyr ma trailovu geo, Rambler sa hra na univerzala.
Oba biky maju len zakladne brzdy...MT200, ci ich cinske klony (vyrobca ti tam nmusi dat to, co je v popise vzhladom na nedostatok suciastok) na rekreacne jazdenie stacia, ale v prudkych zjazdoch by ta z nich boleli ruky v terene.
Najvacsi rozdiel vidim v radeni, 12rychlostny Sram Eagle vs 10 rychlostne Shimano Deore.
Za mna si Shimano, Sram ma sice 12 rychlosti a 50 kolecko, ale aj viacero musiek oproti 46 a 10 rychllostiam Shimana, ale ja ked radim moju 51 vzadu musi to uz byt stupanie jak fras a vacsinou mi uz vyhadzuje predne koleso do vzduchu, takze je to trosku zbytocny prevod. Na ceste osobne ocenim 34 ako 32, ktoru maju oba bicykle, ale to len preto, ze obcas sa chcem zavesit za nejakeho ziletkara ak sa plance nejakych 30km/h. Po ceste sa aj tak s tym snazim jazdit minimalne.
Standard je dnes vzduch, podstane cislo je aj zdvih, ale ja nemam nic ani proti 100mm zdvihom a fanatici to niekedy strasne prehanju, ked baziruju na vysokych zdvihoch.
Co sa tyka servisu nie je to nic narocne, respektive si s tym tazku hlavu nerob. Ak chces hodis to rz do roka do servisu (co vacsina rekreacnych jazdcov robi) ak nie moze jazdit aj bez servisu par rokov (ako ja, ale nikomu to nehovor;o).

Ceny velmi nesledujem, ale pri 1000 eurach by som uz oocaval lepsiu vybavu, hlavne, co sa tyka brzd. Ja som kupoval svoj za cca 1200 v 2021 a mal som tam uz XTeckove brzdy aj radenie a jedine co mi tam chybalo je teleskopicka sedlovka, ktoru som si nasledne dokupil.

Podla toho, co pises by som siel do lacnejsej varianty, vsetko ostatne je na teba asi zbytocny overkill.
Ak chodis do prace po ceste popremyslaj nad 34 prevodnikom, ale to uvidis casom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny