Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno bicykel CTM Zephyr vs Rambler

Nie som profi biker tak myslím že som nespravil chybu že som nevzal ten najvyšší model. Definitívne mám objednané https://www.ctm.sk/p/rascal-3-0-29-2022, doručia niekedy tento týždeň... Chcel som hlavne bike na rýchlosť a zároveň pohodlné a nenáročné použitie. Na toto by mierne sedel aj gravel ale XC svojim charakterom bude mne vyhovovať viac.

Fleg, vidieť že sa vyznáš. Vedel by si poradiť aj ohľadne cyklo-počítača(CP). Posledný som kupoval pred 7-8 rokmi a doba sa znova posunula čiže nerád by som kúpil niečo zastaralé a nepraktické... Cenový strop mám zhruba 50€ a ideálne niekde okolo 20€. Nie som náročný, chcem vlastne kontrolovať aktuálnu rýchlosť a denný čas aby som mal kedykoľvek možnosť skontrolovať čas a upraviť tempo aby som sa niekde dostal včas. Určite chcem bezdrôtové riešenie. Oplatí sa viac na baterku CR2032 alebo nabíjateľné cez USB? Ako vlastne tie dnešné fungujú? Mám jeden CP doma na starom bicykli a ten už tiež funguje bezdrôtovo. Mám magnet na špici kolesa a na vidlici akési malé zariadenie kde ide CR2032. Ako koleso obieha tak meria rýchlosť magnet a posiela to do CP na riadidlách. Toto funguje aj dnes alebo už to vymysleli inakšie?
Napríklad:
https://www.aliexpress.com/item/1005004987576521.html a k tomu dávajú aj možnosť dokúpiť https://www.aliexpress.com/item/1005005058575241.html čo som zatiaľ nepochopil že bez toho ani merať nebude? Na obrázku to vyzerá dobre a hlavne to riešenie ktoré opisujem vyššie že je magnet na špici a obieha tak 1x sa mi stalo že po doskoku na predné koleso sa to pohlo a urvalo to celé čiže som musel kupovať nové. Čo je horšie teraz mám už upevnené na starom bicykli pevnejšie čiže ak to náhodou pohne tou plastovou krabičkou tak ju urve prípadne vytiahne celý špic.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny