Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vybrat foťák?

Co si na mobilu nastaví? Cokoliv, včetně času, clony, ISO apod. Pokud to ve své výchozí apce nemá, stačí použít jinou apku, která to umožní.
Co se týká focení v noci, zřejmě jsi nezkoušel fotit nějakým novějším mobilem. Přes prťavý snímač dostaneš slušné fotky.

Co se týká focení s foťákem vs mobil (obojím jsem si prošel). Na foťáku se ty manuální věci nastavují líp (jednodušeji), hledáček je super. Ale postupně vyprchala ta radost z focení. Ta zase přišla při focení mobilem. Nejen vyfotíš, ale i rovnou zedituješ.
Mobil má jednu nevýhodu - je to jako foťák s objektivem s pevným ohniskem (teď neberu poslední mobily, kde se objevuje periskopový zoom). Takže nemůžeš srovnávat mobil s foťákem a 300 zoomem. Prostě se přizpůsobíš a popojdeš si.

Ruku na srdce. Obyčejný člověk bude i s foťákem fotit na automatiku, případně semiautomatiku. Většinou nebude mít čas ani chuť si s tím hrát. Není to profi fotograf, který cíleně někam jde kvůli focení, s každým snímkem si hraje a jeho doprovod u toho trpí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny