Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uplatnění na trhu práce

Máte nějaké doporučení co zkusit nebo udělat ?

Jestli chces karierni a nevazanou praci na Prahu, tak bych ti doporucil zacit nebo hledat v IT firmach v sousednim Polsku coz je IMHO nejlepsi odrazovy mustek jak pro kontakty tak pro cokoliv jineho.
(nejde ani tak o Polske podniky jak o firmy co do polska migrovali kuprikladu par FR gigantu aby se vyhli vysim danim ktery by museli na uzemi FR odvadet a podobne. Co vim nekteri ted jiz byvali kolegove se do PL kvuli praci museli odstehovat, a na nabidku pracovnich mist devloperi, analitici a podobne neni nouze).

jedna firma říká, že jsem přespříliš zkušený a jejich pozice je spíše pro juniory a druhé firmy zase, že dávají přednost kandidátům s více zkušenostma.

Poradil bych ti si kandidaturu nachystat a poupravit dle pozadavku a kréda firmy do ktere chces kandidovat, coz beru za uplny zaklad. Vyhledat jaky profil zrovna hledaji a podle toho tve CV a kandidaturu upravit tim nemyslim lhat, jen dat dopredu nebo zvyraznit tve dovednosti, polozky ktere jdou s politikou firmy.

Kuprikladu u nas mame takovych CV desitky, a zpravidla cteme/listujeme jen to co je po radek "kde se papir zohyba mezi palcem a ukazovackem" :)
Do urcite firmy se da dostat i pomoci tzv "immersion" ktera umoznuje nebo je za ucelem poznani ruzneho oboru. Kdyz se ti podari nejak vylezt z rady a zapusobit mas sanci ze te danna firma sama oslovi.
.. rozesilat jen CV, to IMHO dneska nema zadne vazne uplatneni nebo se clovek musi spolehat na sanci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny