Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nové kolo 10 až 15 tisíc max

Odkazy na heureku nefunguju.
Rambler stoji na stranke vyrobcu 860 eur, hrubym zaoukruhlenim nieco cez 20k czk. Teoreticky by sa mohol dat zohnat aj 2.0 model, kde b mohla byt cena este nizsia.
Vseobecne....pevne osi su vacsinou diskutabilne, ja mam doma napriklad bike bez pevnej osi (vpredu) a zijem (90kg) a necitim ziadne nevyhody, mozno mensi vyber vidlic, ale ziadne krutenie, ci nestabilita sa nekona a to chodim aj horsie tereny ako bezny cyklista (prirodne traily, zjazdy). Lenze ty mas o 20kg viac, takze pevne osi by nemuseli byt na zahodenie. Lenze to budes musiet pridat, pevne osi sa do lacnych bajkov nedavaju. Aj v modeloch cez 1000 eur sa daju najst este biky bez prednej pevnej osi.
1x11 alebo 1x12 ti moze byt jedno, pretoze rozpocet na rozumny horsky bike musis mat 1200-1500 eur, samozrejme ak mas vzadu 46, alebo dokonca 50(51) zubov tak ta to v prudkom terene potesi. Na rovinu ti vsak staci aj vyrazne menej, niektori dokonca menia prednych 32 za 34, aby mali na rovine tazsie prevody.
Tam uz mas rozumny pohon aj rozumne brzdy, co je napriklad Deore SL-M5100 (pripadne XT) brzdy MT420, ci dokonca XT modelom brzd.
V Decathlone za tych tvojich 10-15k czk dostanes nejake Tektra, ktore budu ako tak brzdit na rovine, ci Microshift radenie, ktore sa sice snazi, ale na monopol Shimana a Sramu kvalitou este stale nema. Ale pre rekreacneho jazdca podla videi, co som videl moze byt, osobne skusenosti s tym nemam.
Na vyrobcovi az tak nezalezi, podla mna je dobre ak sa ti bike paci a sadne ti geometria, takze je dobre sa nan pred jazdou posadit.
Vzduchova vidla je lepsia sice, ale niektori jazdia pruziny (aj profi), pretoze je s nimi vyrazne menej servisu ako so vzduchovymi. A nie je vzduch ako vzduch, doma mam jednu RockShox a jednu Suntour obe maju rovnaky zdvih, su z jednej cenovej kategorie a kazda sa sprava inak...za mna je ta od RockShoxu vyrazne lepsia.
Pripadne si pozri toto moje video, co asi budes musiet menit ak ta jazdenie chyti a zacnes to s nim mysliet vazne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny