Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak získat sebevědomí a z čeho?

Hodně let jsem se snažila, marně. Umím jen tvořit a ještě špatně. Práci mám kvůli zdraví na půl úvazku. V podstatě se mi něco nepovede a pak to zachráním a vyšvihnu, ale na tom se přece nedá stavět. Vzhled je obyčejný, fajn po několika hodinách snahy, stejně jako všechno. Z nějakého důvodu zapomínám vše co je starší dvou let nebo i jen pár měsíců a musím se učit znovu. Pokud nejsem v něčem profík, nemám nijak extra úžasné vlastnosti (charisma, krása) a ani to zdraví, tak jsem po celý život odkázaná jen na mizernou existenci a nic nemá smysl. Jen zachraňuji sebe pomocí koníčků bez budoucnosti (protože tomu stále nerozumím tak jako ostatní), ale nemyslím že mám důvod stavět sebevědomí, protože není na čem. Nemám šanci ani na partnera, protože mě bez sebevědomí a schopností každý ponižuje a já se neumím bránit (i vlivem traumat z dětství, diagnózy), mám hodně špatné DNA. Jak se mám pokusit zvýšit sebevědomí, když nemám peníze na kouče a workshopy jsou jen pro lidi v podnikání, kteří mají mnoho schopností? Nevěřím povrchním knihám, které radí že jsem jako člověk dokonalá a mám si stát za svým (když přitom nemám pravdu). Je na mě vidět, že jsem slabá, ustrašená, vyděšená z lidí a spíš jen pozorovatel. Chci to změnit, abych nebyla obětí dalších psychických manipulátorů, kteří by mě využili ve vztahu jako terč.
Jaké kroky pomohou prosím? Co byste dělali na mém místě, kdybyste nevěřili že to může být lepší, protože vaši rodiče i prarodiče také nic nedokázali a tím pádem víte, po kom jste tak špatní ve všem?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
...rodiče i prarodiče také nic nedokázali... Dokázali toho hodně. Prarodiče zplodili a vychovali tv… poslední
Yarda 23.01.2024 08:09
Yarda

...rodiče i prarodiče také nic nedokázali...

Dokázali toho hodně. Prarodiče zplodili a vychovali tvé rodiče a tví rodiče zplodili tebe a i nějak vychovali.
Holt každý nemůže být Ajnštajn. Někdo taky musí zametat ulice, mejt pacošům zadky, řídit tramvaj... a i když to není považováno za prestižní povolání je to mnohdy potřebnější než to co se objevuje palcovým písmem na titulních stránkách bulvárních plátků.

...„Každej nemůže bejt chytrej, pane obrlajtnant,“ řekl přesvědčivě Švejk, „ti hloupí musejí dělat výjimku, poněvadž kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej člověk úplně blbej...

:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru