Předmět Autor Datum
Nemám. Mám vysoký nárt a potí se mi nohy a asi bych v tom nikdy nechodil. Na západě v dobách minulýc…
nerady 22.02.2024 18:53
nerady
tie vyššie boty zároveň tvorili aj kvázi ochranu proti hadom,trňom od kaktusov a inej xerofytnej veg…
audax mobile 23.02.2024 02:42
audax mobile
Asi na to nejdůležitější jsme oba zapomněli. Boty jsou vyráběny tak aby byly vhodné co k nejsnadnějš…
nerady 24.02.2024 12:56
nerady
To je fakt,ale dnes sa dajú kúpiť konkrétne špecializované jazdecké topánky ,ktoré sú presne vyroben… poslední
audax mobile 24.02.2024 17:08
audax mobile

Nemám. Mám vysoký nárt a potí se mi nohy a asi bych v tom nikdy nechodil. Na západě v dobách minulých to mělo smysl, jelikož nikde nebyly pevné cesty a když zapršelo a cesty byly rozbité od dobytka tak chození v takovém terénu nebyl žádný med. Také do třmenů ta bota měla smysl, ale kovboj chodil minimálně a tak i to pocení nohou bylo asi menší.:-)

tie vyššie boty zároveň tvorili aj kvázi ochranu proti hadom,trňom od kaktusov a inej xerofytnej vegetácie....reálni kovboji na rozdiel od filmových hrdinov aj smrdeli od konského a kravského hnoja a keď k tomu pripočítame týždňe v prérii bez nejakého velkého zdroja vody a dostupných hygienických prostriedkov na nejaký kvalitný kúpel,tak nejaké zapotené nohy bol ten najmenší problém,dnes sa tie stáda dobytka kontrolujú terennymi autami,motorkami,štvorkolkami a malými helikoptérami,aj keď je to stále namáhavá manuálna robota,ale je to už o niečom inom.....a dnešné obvykle umelinové fashion "kovbojské" boty bude chcieť mať v letných horúčavách na nohe asi málokto dobrovolne.....

To je fakt,ale dnes sa dajú kúpiť konkrétne špecializované jazdecké topánky ,ktoré sú presne vyrobené na tieto účely ,či už špeciálne športové jazdecké ,alebo pracovné jazdecké ,tie tvz .kovbojské boty dnes obvykle spadajú aspoň v našich končinách skôr do tých fashion kovbojskych napodobenín ,ktoré síce niečo simulujú ,napodobňujú ,ale ani omylom tam nieje reálna funkčnosť ,len vizuálna podoba….

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru