Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaka je minimalni rychlost predjizdejiciho vozidla?

Porad se hejtuji kamiony na dalnici, ale jak tedy rychle musi jeden druheho predjet?? Byl jsem vE Skandinavii a tam jezdi skoro vsichni na tempomat a osobaky se kolikrat predjizdi minimalnim rozdilem jako u nas kamiony a vsichni jsou v klidu, ve mestech 30 taky v klidu. Tak jak to teda je?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já se rozhodnu podle situace abych v levém pruhu pokud možno nepřekážel těm co jezdí dvěstěvměstě a… poslední
Yarda 11.04.2024 16:21
Yarda

Já se rozhodnu podle situace abych v levém pruhu pokud možno nepřekážel těm co jezdí dvěstěvměstě a třistazmísta. Když dojedu třeba kamion (a před ním třeba další kamion co se mezi ně asi nebudu moci zařadit), kouknu do zpětných zrcátek, jestli se zezadu neblíží ňákej fitipaldi a když ne a za mnou taky není nikdo kdo by čuchal co mi kouří z výfuku, dám levý blinkr, zařadím nižší stupeň, plný plyn a raději se nekoukám na tachometr, abych byl co nejdřív zase v pravém pruhu. A srovnám rychlost abych se zase vešel do té povolené. Zatím mi to prochází.

Někdy jedu těch 130 a začne mne předjíždět haťapkář co se snaží těch 130 dodržet i při předjíždění (nebo mu to víc nejede) tak obvykle trochu povolím pedál plynu, ať má hošík radost a myslím si, že ten styl je nebezpečnější než kdyby na to pořádně šlápnul.
Když chci předjet, mám na to a situace to dovolí tak předjedu. Když na to nemám, tak v levém pruhu nevopruzuju.

Kdy se zrovna předjíždějí kamiony, tak zůstanu v pravém pruhu a počkám až si hošíci pohrají, obvykle tak moc nespěchám, aby mne těch pět nebo deset minut zdržení nějak moc poškodilo.
:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru