Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Trvalý travní porost" (soukromý pozemek)... Může "veřejnost" přecházet...?

Dobrý den

Chci se zeptat, zdali veřejnost může přecházet "soukromý pozemek" (prostě to vlastní 2 lidi a ne obec nebo tak, tím myslím "soukromý pozemek"). Může veřejnost takový pozemek - neoplocený, v katastru nemovitostí vedený jako "trvalý travní porost" přecházet když jde na místo ležící za ním (do lesa)? Máme zahradu, která přiléhá zadním koncem k "louce", která patřila ani nevím komu kdysi. Za "loukou" je les. Celý život když jsme šli do lesa jsme šli přes naši zahradu a následně tuto louku do lesa. Louka je široká tak co já vím... 30-40m...? Už před lety ji koupili nějací dva lidé. Já ji stále používal pro přecházení (tak 1x týdně) když jsem šel do lesa. Nikdo mi nic nikdy neřekl. "Louka" je vedená jako trvalý travní porost, neoplocená, roste na ní jen tráva kterou párkrát do roka (ani ne) majitelé posekají a asi využijí pro nějaký dobytek...?Chodím i po okraji abych jim trávu zbytečně "nepošlapal" Chci se zeptat jestli můžu takovou "louku", trvalý travní porost používat pro přecházení když jdu do lesa...? ( i když to patří nějakému člověku)...?

Kdysi jsem četl a vím že např. "Les" i když je soukromý, tak do něj veřejnost normálně může chodit... Myslím, že jsem kdysi četl, že i "louku" může veřejnost používat "pro přecházení" nebo tak. Včera jsem se ale díval a v katastru je tento pozemek veden ne jako "louka" ale jako "trvalý travní porost"... Můžu takový pozemek používat pro přecházení když jdu do lesa? (nebo je to "nelegální"

(tak jako nemůžu "procházet zahradou" nebo "dvorkem" někoho když někam jdu))... Stahuje se to i na trvalý travní porost...? Myslel jsem že ne? (ale teď si nejsem jistý)...?
(a existuje ještě definice "louky" tak jako dříve v katastru nemovitostí? Nebo se "louka" změnila na "trvalý travní porost"? a tedy pozemek pro přecházení při cestě do lesa můžu použít...?)

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jelikož nějaké pozemky vlastním tak vím jak to udělat, aby tam nikdo nechodil. Nejlepší je hluboká o… poslední
nerady 11.04.2024 13:48
nerady

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru