Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak utlumit "otřesy" po klimatizaci

Ahoj,

koupil jsem si klimu do bytu, logicky jde slyšet. Nicméně co je nepříjemné a co chci vyřešit, je to, že ruším sousedku pode mnou, a to "otřesy/ďuněním" z té klimy - jednoduše se vibrace ozývají přes zeď. Existuje nějaká tlumící podložka nebo něco, co by vibrace absorbovalo?

Našel jsem jen antivibrační set pod pračky, nemá někdo ještě nějaký nápad co by se dalo najít?

Díky.

Předmět Autor Datum
A co máš za klimu? Jak má někdo vědět, jestli máš nástěnnou nebo na kolečkách s vývodem do okna? Jes…
Lukas1982 27.06.2024 17:48
Lukas1982
S týmto nemám vôbec skúsenosti, ale čo viem je že by mohli pomôcť práve tie anti-vibračné podložky a… poslední
Ale 27.06.2024 17:50
Ale

A co máš za klimu? Jak má někdo vědět, jestli máš nástěnnou nebo na kolečkách s vývodem do okna? Jestli na kolečkách, tak ta podložka bohatě stačí. Pod ni můžeš dát ještě klasické linoleum a jediný hluk uslyšíš ty. Mohl bys taky uvést přesný typ. Taky je potřeba několikrát měsíčně čistit prachové filtry. Já je čistím každý týden. Dobré je i po pár sezónách oddělat bok a pořádně vyčistit žebrování chladiče. Já to dělám každou sezónu. A to mám jen Trotec https://www.gavri.cz/mobilni-klimatizace/mobilni-klimatizace-trotec-pac-2000-e/

S týmto nemám vôbec skúsenosti, ale čo viem je že by mohli pomôcť práve tie anti-vibračné podložky ale aj napríklad umiestnenie klímy tak aby boli blízko kraja steny o poschodie nižšie (tzv. aby neboli nad "stredom" stropu nejakej miestnosti susedky pod tebou.)

->2

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru