Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dlouho můžu dělat autoškolu (1 rok?)

Dobrý den

Jak dlouho můžu maximálně dělat autoškolu…? Respektive dokdy mám ze zákona „limit“ dokdy musím udělat zkoušky od prvního dne podání přihlášky (podle data co je na přihlášce)… Co jsem se „dovtípil“ online, tak asi to je jeden rok… Někdo říká i 1,5 roku ale to je myslím chybné. Podle mých informací, jakmile si podám přihlášku a zaplatím kurz, tak mám 1 rok na to abych udělal zkoušky.

Pokud to nezvládnu do 1 roku od podání přihlášky, tak si musím celou autoškolu platit a dělat znovu (včetně teorie)… (prostě komplet druhý kurz odznovu včetně plné ceny znovu platit).

Tzn. Pokud např. jsem přihlášku podal 1. Května 2024, tak mám až někdy do cca 1.května 2025 čas. Tedy na celou autoškolu mám defakto jeden rok… (?) A pokud např. někdy uprostřed musím odjet do zahraničí (třeba i na pár měsíců), (nebo jsem nemocný nebo cokoliv), tak se defakto nic neděje a po návratu můžu v klidu pokračovat v jízdách (byť teda bych byl „nevyježděný“ po x měsících neřízení).

Ale zkrátka by to tak mělo fungovat a měl bych mít 1 rok (od data podání přihlášky) na dodělání autoškoly podle zákona. Ano, nebo ne?

Děkuji

Předmět Autor Datum
Na délku kurzu omezení není. To ještě ale neznamená, že by ho nemohla mít samotná autoškola. Určitě…
Wikan 06.07.2024 06:34
Wikan
Pokud se ptáte, kdy musíte dokončit autoškolu, máme pro vás odpověď. Termín pro absolvování autoškol… poslední
nerady 06.07.2024 13:14
nerady

Pokud se ptáte, kdy musíte dokončit autoškolu, máme pro vás odpověď. Termín pro absolvování autoškoly je 3 roky od zahájení výuky. Po tomto termínu je potřeba absolvovat znovu teoretický a praktický test.
Tak praví internet.
Nicméně platí to co napsal Wikan, že je to nutné domluvit s konkrétní autoškolou.
https://autoarenakolin.cz/zadny-popisautoskola/termin-pro-dokonceni-autoskoly-co-je-limit/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru