Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potravinarsky preukaz - rady ako vybavit mimo trvaleho bydliska

Dobry den. Prosim o pomoc a rady ohladom potravinarskeho preukazu, resp. zdravotneho, hygienickeho, zrejme je to stale to iste.

Zistil som, ze:
- Hygienický preukaz vystaví RÚVZ (Regionálny úrad verejného zdravotníctva) v okrese trvalého bydliska. Podmienkou jeho vydania je absolvovanie:
- Lekárskej prehliadky: u obvodného alebo závodného lekára
- Laboratórnych vyšetrení: výtery z hrdla a konečníka, moč a krv
- Hygienického minima: kurz o hygiene potravín a sanitačných predpisoch

Hladal som info, niekde spominaju, ze je jednoduche ho vybavit, inde, ze je to komplikovanejsie, nutne cakat na vysledky aj 7 dni a pod.

Moj problem je, ze byvam mimo trvaleho bydliska, taktiez lekara mam zatial iba v mieste trvaleho bydliska.

Podla info vyssie je mozne tento preukaz vybavit iba na RUVZ v okrese trvaleho bydliska, je to tak, alebo sa to uz zmenilo?

Ak by som si nasiel lekara mimo trvaleho bydliska, mozem vysetrenia absolvovat tam a preukaz nasledne vybavit v mieste trvaleho bydliska, alebo je to mozne vybavit aj online?

Ak dlho trva, kym budu vysledky vysetreni a je mozne ich absolvovat za 1 den?

Kurz hygienickeho minima mozem absolvovat az ked budem mat vysledky vysetreni, alebo aj skor? Ako dlho to trva, da sa to za 1 den, je nutne cakat na termin, vysledky? Absolvovat testy sa da len v mieste trvaleho bydliska? Je narocny? Ako dlho trva priprava a ako sa pripravit? Ak by som ho nahodou nezvladol, je mozne ho absolvovat znova?

Zachytil som v spravach, ze zvazuju zmeny, ze hygienicke minimum nebude nutne pre vsetkych, ak je to pravda, odkedy by to mohlo platit a koho by sa tykalo?

Byvam v Bratislave, trvale bydlisko mam na vychode.

Dakujem.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru